Blockchain Stories
Voorspellingen voor de Bitcoin cyclus: wat Daan Crypto verwacht in 2025
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Voorspellingen voor de Bitcoin cyclus: wat Daan Crypto verwacht in 2025

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Daan Crypto, een populaire crypto analist op X met meer dan 370K volgers, deelt zijn voorspelling voor de toekomst van Bitcoin tijdens de huidige cyclus. In zijn voorspelling geeft hij een inschatting wat zijn Bitcoin verwachting is, dit is gebaseerd op de huidige en historische data.

Verkiezingsperiode: Een opwaartse beweging?

Hij verwacht een stijging in de aanloop naar de verkiezingen. Dit komt door de positieve verhalen rondom een “crypto-vriendelijke” president en vicepresident, de eerste renteverlagingen die eraan komen, en de algemene opwinding na maanden van zijwaartse beweging en pijn in de markt.

De Ethereum ETF’s zijn hierbij een onzekere factor, die de rally flink kunnen versnellen, maar het is nog afwachten hoeveel vraag er naar deze ETF’s zal zijn. Aan het einde van deze rally zal er waarschijnlijk een lokale top worden bereikt.

Begin 2025: Afkoeling

Aan het begin van 2025 verwacht hij een afkoeling. Met een nieuwe president en gestart met renteverlagingen, zal de aanvankelijke opwinding verminderen. Er kunnen zorgen ontstaan over een mogelijke recessie, vooral als de economische cijfers verslechteren en de werkloosheid toeneemt.

Op dat moment in de cyclus zullen altcoins waarschijnlijk beter presteren dan Bitcoin, omdat de markt later in de cyclus zit. Dit is meestal het moment waarop de meest bizarre concepten en projecten opduiken, en wie er vroeg bij is, kan aanzienlijke winsten behalen.

Tweede helft van 2025: De laatste rally

In de tweede helft van 2025 verwacht hij de laatste rally van de vierjarige cyclus. Deze cyclus heeft tot nu toe altijd gewerkt, ondanks dat er elke keer redenen worden gezocht waarom het deze keer anders zou zijn. Hij blijft bij zijn overtuiging zolang de cyclus blijft werken.

Hoewel hij de mogelijkheid ziet voor een afwijkende cyclus als de koers vanaf nu verticaal omhoog zou schieten en niet stopt tot het einde van het jaar, acht hij die kans klein en blijft hij bij wat in het verleden heeft gewerkt.

Greed en retail: De laatste push

Deze laatste rally wordt aangedreven door hebzucht en een terugkeer van retail beleggers. Tegen die tijd verwacht hij dat er verschillende renteverlagingen zijn doorgevoerd en dat er opnieuw geld bijgedrukt zal worden, wat de geldvoorraad weer zal vergroten.

Dit is het punt waarop je echt wil beginnen met het nemen van winsten, aangezien dergelijke runs nooit duurzaam zijn. Tegen die tijd zijn waarschijnlijk alle goede nieuwsverhalen en macro-economische factoren uitgeput.

Vooruitkijken: De markt voorblijven

Markten kijken vooruit. Vorige cyclus piekten aandelen en crypto maanden voordat de renteverlagingen begonnen en de liquiditeit opdroogde. De exacte prijs waarop de markt piekt is altijd een grote vraag.

Hij focust liever op hoe de markt die prijs bereikt en bepaalt de staat van de markt (bijvoorbeeld massale euforie) om te beslissen wanneer hij meer winsten moet nemen. Als je je fixeert op een enkel getal, zoals $100K Bitcoin tijdens de vorige cyclus, en dat doel wordt niet gehaald, blijf je zitten met je beleggingen tijdens de bearmarket. Flexibiliteit is cruciaal.

Aannames en voorspellingen

De bovenstaande verwachtingen zijn gebaseerd op veel aannames en giswerk. Hij heeft geen idee hoe dit precies zal verlopen, en zoals afgelopen weekend liet zien, kunnen kleine veranderingen de hele tijdlijn omgooien. De grafiek is slechts een voorbeeld en geen leidraad om op te vertrouwen.

Blijf kalm, raak niet te bearish of te bullish. Handel in de trend en neem winsten wanneer je denkt dat het voordelig is, en neem meer winsten wanneer iedereen anders gek wordt.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu