Blockchain Stories
Robinhood CEO: Blockchain is de toekomst van financiën
Altcoin Bitcoin Blockchain Nieuws

Robinhood CEO: Blockchain is de toekomst van financiën

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De CEO van Robinhood, Vlad Tenev, spreekt zich in een interview met Fortune lovend uit over het blockchain. Hij stelt in het interview zelfs dat blockchain de toekomst van financiën is. Dit houdt tegelijkertijd in dat Bitcoin en andere altcoins de toekomst van de valuta’s is.

Deze uitspraak van Tenev mag deels opvallend genoemd worden. Robinhood is namelijk een online platform waarop Amerikanen in veel financiële producten kunnen investeren. Als je nu echter naar de website van Robinhood gaat, lijk je alleen nog maar in crypto te kunnen handelen. Geeft dit aan dat Robinhood zich uitsluitend met crypto bezig gaat houden? Het heeft er alle schijn van en het zou perfect aansluiten op de zienswijze van Tenev.

Brede toepassingsmogelijkheden

Volgens Tenev zijn de toepassingsmogelijkheden van blockchain ongekend. Hij geeft in het interview bijvoorbeeld aan dat het mogelijk is om in de toekomst aandelen te verhandelen op blockchains. De traditionele investeringsmaatschappijen en vermogensbeheerders zouden hierdoor hun positie kwijt kunnen raken. Het gevolg hiervan zal veel meer transparantie, lagere kosten en dus hogere rendementen kunnen zijn.

Fortune voegt hier nog aan toe dat grote instanties al onderzoeken of het mogelijk is om activa uit te geven op blockchainplatforms. Met activa wordt in dit geval gedoeld op onder meer dollars en aandelen. Indien dit daadwerkelijk uitgerold wordt, zijn de blockchain platforms vele malen veelzijdiger in te zetten. Dat kan zomaar goed nieuws betekenen voor de gehele cryptomarkt.

Uitbreiding van diensten

In hetzelfde interview geeft Tenev aan dat de rol van Robinhood ook gaat veranderen. Hij geeft aan dat dit platform gaat evolueren naar een alomvattend platform voor vermogensbeheer. Hij vergelijkt dit zelf met het aanbod van traditionele banken. Tenev stelt dat hij graag de diensten van Robinhood uit wil breiden met bijvoorbeeld creditcards, pensioenrekeningen en spaarrekeningen.

Op basis van dit interview kan één ding gesteld worden: de blockchains gaan steeds meer in het vaarwater van de normale financiële markten zitten. Juist daarom stelt Tenev dat blockchain de toekomst van financiën is.

De invloed hiervan op crypto

Als het beschreven pad door Tenev daadwerkelijk uitkomt, kunnen crypto investeerders waarschijnlijk in hun handen wrijven. Zodra een blockchain platform veelzijdiger toegepast kan worden, wordt de rol van crypto alleen maar groter. Ook als het via deze platforms mogelijk is om bijvoorbeeld in dollars en aandelen te handelen. Deze uitrol van de blockchain platforms draagt namelijk bij aan een brede adoptie van crypto. Des te meer mensen in crypto investeren, des te hoger de crypto koersen komen te staan.

Uiteraard is het geen uitgemaakte zaak. Dit is slechts de opvatting van de CEO van Robinhood. Uiteraard heeft hij wel veel verstand van zaken en het juiste inzicht in de huidige financiële markten. Dat hij verwacht dat blockchain een prominente rol gaat spelen, komt zeker niet de uit lucht vallen. Geloof jij op dit moment in Bitcoin en andere digitale valuta? Dan geloof je indirect ook in de toekomst van de blockchain platforms. Net zoals Vlad Tenev.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling

Julian Smits

XRP prijs kan stijgen ondanks onzekere marktomstandigheden

Julian Smits

AI doet gunstige Halloween Bitcoin voorspelling

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu