Blockchain Stories
Ondergaan Ripple & Shiba Inu wederom een correctie?
Altcoin Nieuws Ripple

Ondergaan Ripple & Shiba Inu wederom een correctie?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen weken waren niet denderend voor crypto investeerders. De koersen kleuren donkerrood en er leek maar geen einde aan de licht van de tunnel te komen. Dat is nu voor bijvoorbeeld Ethereum en Bitcoin een ander verhaal. Deze coins zijn in de afgelopen week beetje bij beetje opgekrabbeld en lijken op dit moment te stabiliseren. Dat geldt echter niet voor Ripple en Shiba Inu. Deze twee altcoins moeten wederom harde klappen incasseren.

Ongekende volatiliteit bij Ripple

Gister schreven wij nog dat de Ripple koers met meer dan 40% gestegen was. Dit was een ongekend goede dag voor Ripple, maar spijtig genoeg is nu al het verval ingezet. In de afgelopen 24 uur heeft Ripple namelijk een koersdaling van ruim 8% door moeten maken.

Deze volatiliteit is typerend voor crypto, maar is bij Ripple wel extreem. Een dergelijke stijging opgevolgd door een dergelijke daling is iets dat je niet al te vaak ziet.

Bovendien is het een slecht teken dat Ripple de strijd met het weerstandsniveau op $0,60 verloren heeft. Dit werd als een sterk weerstandsniveau gezien, maar spijtig genoeg schommelt de Ripple koers nu rond de $0,57. Het is vooralsnog de vraag of Ripple op korte termijn weer boven het weerstandsniveau van $0,60 uit kan komen.

Feit is dat er voldoende plaatsvindt rondom Ripple. De verwachtingen rondom deze altcoin zijn hooggespannen, maar zijn nog echt uitgekomen. Gister werd er door analisten nog gesproken over een definitieve doorbraak, maar ook deze voorspelling kan voorlopig weer de ijskast in.

Flinke daling bij Shiba Inu

Shiba Inu is een andere altcoin die een harde klap heeft moeten incasseren. In de afgelopen 24 uur maakte Shiba Inu een daling van bijna 10% door. Een daling die volgt op een stijging in de afgelopen 14 dagen. Over de afgelopen 14 dagen genomen staat Shiba Inu ruim 12% in de plus. Dat is een goed teken, maar waar komt deze plotselinge daling dan opeens vandaan?


Daar zijn de geleerden het vooralsnog niet over eens. Feit is wel dat ook de aandelenmarkt hard onderuit gegaan is, waardoor er mogelijke sprake van een algemene consolidatiefase is. In zo’n fase blijven de meeste koersen stabiel, maar dat geldt dus niet voor alle altcoins. Onder meer Bitcoin en Ethereum blijven wel opvallend stabiel. Tegelijkertijd valt op dat Bitcoin de strijd met het weerstandsniveau rond de $65.000 lijkt te verliezen.

Sowieso is er sprake van een flinke daling van de marktkapitalisatie. De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency is met ruim $40 miljard gedaald. Dit is een forse daling, maar crypto is niet als enige aan het lijden. Zoals hierboven al aangegeven, hebben ook de meeste aandelenbeurzen het op dit moment zwaar.

Is dit een nieuwe correctie? Of is dit een kleine correctie op de voorgaande flinke daling in de cryptowereld? De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden. Dergelijke dalingen bieden je wel de mogelijkheid om op het juiste moment in bijvoorbeeld Ripple of Shiba Inu te stappen. Buy the dip!

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling

Julian Smits

XRP prijs kan stijgen ondanks onzekere marktomstandigheden

Julian Smits

AI doet gunstige Halloween Bitcoin voorspelling

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu