Blockchain Stories
Ethereum Pectra Devnet lanceert binnenkort: zal ETH stijgen?
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum Pectra Devnet lanceert binnenkort: zal ETH stijgen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum, een van de meest populaire cryptovaluta, staat voor een belangrijke stap met de aankomende upgrade van de Pectra Devnet 1 testnet. Deze lancering heeft veel aandacht getrokken van zowel investeerders als crypto enthousiastelingen. De nieuwe upgrade belooft verbeteringen in schaalbaarheid, veiligheid en efficiëntie van de Ethereum blockchain.

Dit roept de vraag op: wat betekent deze ontwikkeling voor de toekomst van Ethereum en de prijs van ETH? De komende maanden zullen cruciaal zijn om te zien hoe deze veranderingen impact zullen hebben op het gehele crypto ecosysteem.

Wat is de Pectra devnet?

Pectra Devnet 1 is een van de twee belangrijke testnetwerken die Ethereum ontwikkelaars momenteel voorbereiden. Tijdens de 137e All Core Developers Consensus (ACDC) call bespraken ontwikkelaars de voortgang van Pectra Devnet 1 en PeerDAS Devnet 1.

Pectra Devnet 1 is bijna klaar voor lancering. Beide lagen (Consensus Layer en Execution Layer) worden grondig getest door het DevOps-team van de Ethereum Foundation. Deze tests zorgen ervoor dat alle clients stabiel en compatibel zijn. Naast de ontwikkelingen rond de testnets, overweegt Ethereum ook veranderingen in de beloningen voor staking. Het idee is om het staking percentage te verlagen naar ongeveer 25% of 12,5%.

Een lager staking percentage kan helpen centralisatie tegen te gaan. Dit voorkomt dat een groot deel van de ETH geconcentreerd raakt in een paar grote staking pools. Dit zou de veiligheid en decentralisatie van het netwerk kunnen bedreigen. Bovendien kan een lager staking percentage het risico op een massale slashing gebeurtenis verminderen. Zo’n gebeurtenis kan leiden tot een chain split.

Hoe doet ETH het?

Op het moment van schrijven handelt ETH voor $3,438.28. Er is een prijsstijging van 1,16% in de afgelopen 24 uur. Ondanks deze recente prijsstijging is de groei van het netwerk voor de Ethereum token afgenomen. Dit suggereert dat nieuwe beleggers langzaam hun interesse in de ETH token verliezen.

Bovendien is de snelheid waarmee ETH wordt verhandeld aanzienlijk gedaald. Dit betekent dat de frequentie van de handel in ETH ook afneemt. Als deze trends zich voortzetten, kan de kans op verdere stijging van ETH afnemen. De komende Pectra update kan echter de nodige positieve impuls geven om deze trend te keren.

De toekomst van Ethereum

Met de recente lancering van de Pectra Devnet 1 en de mogelijke veranderingen in staking beloningen, staan we aan de vooravond van belangrijke ontwikkelingen in de evolutie van Ethereum. Deze lancering markeert een cruciale stap in de richting van een robuuster en efficiënter netwerk. De technologie wordt voortdurend verbeterd om aan de groeiende behoeften van gebruikers te voldoen.

Hoewel er uitdagingen zijn, zoals het waarborgen van de veiligheid en het beheren van schaalbaarheid, biedt de voortdurende vooruitgang van het netwerk veelbelovende kansen voor verdere groei.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu