Blockchain Stories
CIO Bitwise: Ethereum spoedig boven $5.000
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

CIO Bitwise: Ethereum spoedig boven $5.000

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Talloze prominenten uit de cryptowereld doen graag hun zegje, bijvoorbeeld tijdens een interview. Zo ook de CIO van Bitwse: Matt Hougan. In een recent statement geeft hij aan dat hij verwacht dat de Ethereum koers spoedig boven $5.000 uitkomt. Voor die koers is nog een flinke groei noodzakelijk, maar volgens Hougan is dit in principe ene kwestie van tijd.

Stijging van meer dan $1.600 nodig

Op het moment van schrijven ligt de Ethereum koers rond de $3.440. Een koers die zeker in de afgelopen weken ver uit het zicht verdwenen was. In de afgelopen 5 dagen heeft Ethereum bijvoorbeeld al ruim 8% goedgemaakt op de eerdere correctie.

Als de voorspelling van Hougan uitkomt, moet Ethereum echter een nog veel grotere stijging doorgemaakt hebben. De Ethereum koers moet namelijk met meer dan $1.600 stijgen. Een fors bedrag, maar volgens Hougan is dit meer dan reëel om te verwachten. Dat heeft wat hem betreft meerdere redenen.

Lancering van de Ethereum Spot ETF’s

In de statement die door Hougan geschreven is, valt veel te lezen over de komende lancering van de Ethereum Spot ETF’s. Volgens de laatste berichten worden deze ETF’s op 23 juli gelanceerd, waarna volgens Hougan een flinke rally ingezet gaat worden. Hij verwacht namelijk dat deze Ethereum Spot ETF’s een gigantische netto instroom krijgen.

Daarbij benadrukt hij wel dat de eerste periode na de lancering volatiel gaat worden. Als de storm eenmaal is gaan liggen, zorgt de hoge netto instroom voor een bullish sentiment rondom Ethereum. Hougan benadrukt dat het ook bij crypto altijd om vraag en aanbod gaat. Hij verwacht dat de vraag naar ETH flink gaat stijgen, terwijl het aanbod niet in dezelfde mate mee kan groeien. Het gevolg zou een stijgende Ethereum koers moeten zijn.

De invloed van staking

Niet alleen de ETF’s gaan voor een stijging van de koers zorgen, maar ook de invloed van staking wordt op een positieve manier voelbaar. Dat is althans de opvatting van de Chief Investment Officer van Bitwise. Hij geeft namelijk aan dat 28% van alle Ethereum in de vorm van staking bewaard wordt. Deze grote hoeveelheid ETH is feitelijk van de markt, waardoor het aanbod niet mee kan groeien met de vraag. Dit punt en bovengenoemd punt gaan dus hand in hand met elkaar.

Aan het einde van het jaar een forse groei

Hougan heeft de verwachting dat de komende maanden nogal volatiel worden. De lancering van de ETF’s kan in eerste instantie voor een flinke daling of stijging zorgen. Nadien komt er ongetwijfeld een correctie, waarna de ETH koers in het najaar in rustiger vaarwater terecht gaat komen. Uiteindelijk moet volgens Hougan de koers van $5.000 aan het einde van het jaar aangetikt worden.

De voorspelling van Hougan biedt uiteraard geen zekerheid. Wel is het uitermate interessant om de lancering van de Ethereum ETF’s goed in de gaten te houden. Dit wordt een nieuwe mijlpaal in de wereld van crypto en kan zomaar een hele belangrijke mijlpaal worden.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu