Blockchain Stories
Bitcoin ETF’s mijlpaal: 9 dagen van stijgende instroom
Nieuws

Bitcoin ETF’s mijlpaal: 9 dagen van stijgende instroom

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin ETF’s rijgen de records aaneen. Woensdag 17 juli was namelijk de negende dag van een stijgende instroom van nieuw geld. Dit houdt concreet in dat bij de Bitcoin ETF’s de netto instroom hoger was dan de netto uitstroom. Onder aan de streep blijft er hierdoor meer geld in de Bitcoin ETF’s zitten. Aangezien dit nu al 9 dagen op rij gebeurd is, is de totale marktkapitalisatie van de Bitcoin ETF’s aanzienlijk gestegen.

Opvallende cijfers

Vorige week schrijven wij al over een dag waarop er meer dan $300 miljoen in de Bitcoin ETF’s geïnvesteerd was. Op dinsdag 16 juli werd echter een ander record gevestigd: op die dag was er sprake van een netto instroom van meer dan $422 miljoen. Indrukwekkende cijfers.

Tegelijkertijd zijn de cijfers ook opvallend. De netto instroom van $422 miljoen op dinsdag werd namelijk opgevolgd door een netto instroom van $53,35 miljoen op woensdag. De verschillen tussen de dagen onderling zijn dus groot, maar de aanhoudende streak van de Bitcoin ETF’s leeft nog steeds.

De verschillende fondsen zien ook grote verschillen overigens. De Grayscale’s Bitcoin ETF had namelijk een netto uitstroom van maar liefst $53,68. Daartegenover staat een netto instroom van $110 van de BlackRock Bitcoin ETF’s.

Wat zegt deze streak?

Deze indrukwekkende streak van 9 dagen laat ons meerdere dingen zien. Ten eerste lijkt er weer sprake te zijn van voldoende vertrouwen in Bitcoin vanuit de beleggers. Ten tijde van de recente correctie was dit vertrouwen weggevloeid, maar dat lijkt nu weer terug te zijn. Dit vertrouwen heeft Bitcoin uiteraard nodig voor een brede(re) adoptie en stijging van de koers.

Ten tweede zegt deze streak dat de Bitcoin ETF’s aan de wensen van beleggers voldoen. Het is niet voor niets dat zoveel investeerders ervoor kiezen om juist in Bitcoin ETF’s te investeren. Hoogstwaarschijnlijk is het vooral de laagdrempeligheid die de ETF’s interessant maakt voor investeerders.

Ten derde kan deze instroom voor een flinke koersstijging gaan zorgen. Althans; de hoge netto instroom in de afgelopen 9 dagen kan één van de factoren zijn die een bullrun veroorzaakt. Volgens Michaël van de Poppe is het zelfs mogelijk dat Bitcoin de $100.000 aan gaat tikken. Hij geeft zelfs aan dat het slechts een kwestie van tijd is.

Tot slot is het belangrijk om dingen in perspectief te blijven zien. De netto instroom die de Bitcoin ETF’s hebben, vallen in het niet van de totale marktkapitalisatie. Of ten opzichte van andere financiële producten of andere ETF’s. Desalniettemin is het een goed teken dat zoveel beleggers toch vertrouwen hebben in de ETF’s.

Hoelang gaat deze streak aanhouden?

Als de huidige trend zich voorzet, kan de streak zeker nog een paar dagen aanhouden. Het vertrouwen lijkt te stijgen en de Bitcoin koers is relatief stabiel. Dat is in de afgelopen periode zeker regelmatig anders geweest, waardoor dit mogelijk voor veel investeerders het juiste moment is om in te stappen. Hoe dan ook is het interessant om de Bitcoin ETF’s in de gaten te houden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu