Blockchain Stories
Zo kunnen Solana holders profiteren van de recente rally
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Zo kunnen Solana holders profiteren van de recente rally

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een recent herstel boven het cruciale niveau van $154 heeft de basis gelegd voor Solana (Ticker: SOL) om meer druk uit te oefenen op het bearish sentiment. 

De altcoin vertoonde een solide bullish patroon toen het boven de 20 daagse en 50  daagse EMA sprong op het moment van schrijven.

SOL’s bullish scenario

De vorige oversold omstandigheden veroorzaakten een ommekeer vanaf het support niveau van $131. Solana betrad een relatief hoge volatiliteit zone tijdens dit herstel. Op het moment van schrijven was de SOL koers rond $161,67, wat een mooie stijging is van 4% in de afgelopen 24 uur.

Kan het bullish sentiment druk blijven uitoefenen?

Na een zeer bullish Q1 dit jaar, keerde SOL om vanaf de $202 weerstand en stond de altcoin de afgelopen drie maanden onder bearish druk. Het verloor ongeveer 35% van zijn waarde tijdens deze daling en testte meerdere keren het support niveau van $127 in deze drie maanden. 

image 78
Bron: TradingView

De altcoin vormde onlangs een dalend wig patroon op zijn dagelijkse grafiek. Na een verwachte bullish uitbraak testte het het niveau van $154. Kopers vonden het moeilijk om dit niveau te passeren, waardoor er een consolidatiefase optrad.

Dubbele bodem en potentiële rebound

Het recente herstel van het support niveau van ongeveer $128 vormde een klassiek dubbele bodem patroon op de grafieken. De recente sluiting boven het niveau van $154 bevestigde dit patroon toen SOL een cruciaal support niveau veroverde. 

Vooruitkijkend zal SOL waarschijnlijk rond het $154 support niveau blijven hangen en proberen het bereik van $172 tot $175 te testen in de komende dagen. Momenteel is Solana al goed op weg om dat niveau te bereiken. 

Kopers moeten wachten tot de 20-daagse EMA boven de 50-daagse EMA kruist om hun bullish bias te bevestigen. Het is vermeldenswaard dat elke daling onder het support niveau van $154 de onmiddellijke herstel vooruitzichten van SOL kan vertragen.

De RSI vond eindelijk een positieve sluiting boven 50 op het moment van schrijven, maar had moeite om boven de weerstand van 60 uit te komen. Bovendien sloot de Awesome Oscillator eindelijk boven het nulpunt in de afgelopen dag. 

Deze sluiting boven het nulpunt bevestigde ook bullish twin peaks op de oscillator. Deze pieken vonden ook enkele maanden geleden plaats toen SOL een bullish rally zag richting de weerstand van $186.

Marktsentiment en funding percentages

Gegevens van Coinglass benadrukten hoe de funding percentages van SOL de afgelopen dagen een scherpe stijgende trend zagen toen bulls de markt opnieuw betraden. Het is de moeite waard om deze trend in de gaten te houden, aangezien een dalende trend een afname in het koop sentiment zou kunnen suggereren. Het is ook cruciaal om het sentiment en de trajectorie van Bitcoin te overwegen voordat je koopbeslissingen neemt.

image 78
Bron: Coinglass

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu