Blockchain Stories
OKX stopt crypto dienstverlening in Nigeria
Crypto Exchange Nieuws OKX

OKX stopt crypto dienstverlening in Nigeria

Start met €50 gratis Bitcoin bij OKX

Start nu

De populaire crypto exchange OKX trekt zich terug uit Nigeria. Vanaf 16 augustus 2024 kunnen gebruikers in Nigeria geen nieuwe trades meer openen of gebruikmaken van andere platformdiensten.

Nigeria treedt steeds harder op tegen crypto exchanges, zo zijn Binance en Coinbase daar verboden. KuCoin introduceerde onlangs BTW op transactiekosten in Nigeria.

OKX kondigt stop van dienstverlening aan

Op 17 juli stuurde OKX een e-mail naar zijn Nigeriaanse gebruikers waarin het besluit werd aangekondigd dat alle diensten stop worden gezet. OKX gaf in de e-mail een volledig tijdschema voor het beëindigen van de diensten en uiteindelijke afsluiting.

Vanwege recente wijzigingen in lokale wetten en regelgeving zal OKX zijn diensten in Nigeria staken. Dit besluit is genomen na een voortdurende evaluatie van het beleid in elke markt waarin zij actief zijn.

Vanaf 16 augustus 2024 kunnen OKX klanten geen nieuwe posities meer openen of andere platformdiensten gebruiken, met uitzondering van het opnemen van fondsen en het sluiten/verzilveren van openstaande posities.

De actie toont aan hoe OKX probeert te voldoen aan alle regelgevingen die in landen gelden. Eerder verkreeg OKX een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) en mogen zij officieel cryptodiensten aan Nederlandse klanten aanbieden.

Reacties van gebruikers en de bredere context

Veel Nigeriaanse OKX gebruikers deelden screenshots van deze e-mail op Twitter. Sommige klanten zijn teleurgesteld over het stoppen van de diensten, terwijl anderen vermelden dat het hen niet veel uitmaakt omdat er nog steeds andere exchanges zijn in Nigeria.

OKX is niet de eerste crypto exchange die zijn diensten in Nigeria staakt. Eerder in februari kreeg Binance te maken met beschuldigingen van witwassen en belastingontduiking, wat leidde tot een verbod in april. Andere grote crypto exchanges zoals Coinbase zijn ook verboden in Nigeria. Volgens de regering is het verbod op crypto noodzakelijk om hun lokale valuta, de Naira, te beschermen.

Uit de reacties van de Nigeriaanse crypto community blijkt dat ondanks de verschillende beperkingen die de regering oplegt, de burgers zich goed bewust zijn van de kracht van crypto. Nigeria is niet het enige land dat dergelijke stappen tegen crypto onderneemt, veel andere landen hebben crypto ook verboden omdat het schadelijk zou zijn voor de lokale economie.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu