Blockchain Stories
Ki Young Ju: invloed van Mt. Gox is verwaarloosbaar
Bitcoin Nieuws

Ki Young Ju: invloed van Mt. Gox is verwaarloosbaar

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Als CEO van CryptoQuant spreekt Ki Young Ju zich regelmatig uit over crypto. De focus ligt hierbij meestal op Bitcoin in combinatie met actuele zaken. Zo ook bij zijn meest recente tweet. In deze tweet stelt hij dat de invloed van de terugbetalingen van Mt. Gox verwaarloosbaar is.

De invloed wordt overschat

Ju benoemt op zijn X account dat de invloed van Mt. Gox schromelijk overschat wordt. Dit komt volgens hem vooral door de totale stijging van de marktkapitalisatie van Bitcoin. Deze stijging is vele malen sterker dan de impact van de verkoop van Mt. Gox. Aldus de CEO van CryptoQuant.

Als we naar harde cijfers kijken, kan Ju hier zomaar gelijk in hebben. De verkopen die Mt. Gox moet gaan realiseren, hebben een totale waarde van $3 miljard tot $9 miljard. Zelfs als de $3 miljard van Mt. Gox op Kraken verkocht wordt, is dit bedrag slechts 1% van de van de gerealiseerde cap-verhoging in deze bull-cyclus.

Daarbij zoomt Ju ook in op het geld dat sinds 2023 ingestroomd is in Bitcoin. Hij heeft het hierbij over een bedrag van maar liefst $224 miljard. Als je dit bedrag tegen de mogelijke bedragen van Mt. Gox afzet, hebben we het inderdaad over een druppel op een gloeiende plaat.

Whales verzamelen veel BTC

In zijn analyse blikt Ju ook nog terug op een tweet die hij op 10 juli plaatste. In deze tweet geeft hij aan dat wallets veel BTC hebben verzameld in de afgelopen periode. Hieruit zou volgens hem moeten blijken dat investeerders erg veel vertrouwen in BTC hebben:

De totale marktkapitalisatie en het vertrouwen zouden sterker moeten zijn dan de invloed van Mt. Gox. Mocht Ju gelijk krijgen, is dit uiteraard goed nieuws voor de gehele cryptomarkt. Mocht BTC onverhoopt hard zakken, zakken normaal gesproken alle altcoins met Bitcoin mee. Ju schat de kans daarop echter klein in.

Stijgend beleggersvertrouwen

In de afgelopen periode lijkt Bitcoin met een ommekeer te maken hebben. Daar waar met name in juni en begin juli de koersen hard daalden, lijkt die correctie gestopt te zijn. De Bitcoin koers is voorzichtig weer aan het opkrabbelen, mede gestimuleerd door het stijgende beleggersvertrouwen.

Dit beleggersvertrouwen komt, volgens Ju, onder meer door de marktomstandigheden. Bitcoin heeft bewezen dat het keer op keer tegenslagen weet te overwinnen. Juist daarom hebben veel (grote) investeerders gekozen voor ‘buy the dip’. In de afgelopen weken hebben zij veel BTC ingeslagen, waardoor het voor hen een kwestie van afwachten is. Mocht de BTC koers dit jaar wellicht richting een nieuwe all time high zijn, zijn deze slimme investeerders uiteraard spekkoper.

Al met al ziet Ju de vooruitzichten voor Bitcoin vrij positief in. Hij verwacht dat de invloed van Mt. Gox verwaarloosbaar is en dat het beleggersvertrouwen vele malen groter is. In combinatie met de stijgende marktkapitalisatie lijkt Ju zeker een goed punt te hebben. Wellicht dat Bitcoin dan inderdaad koers gaat zetten richting de $70.000 Een stijging van 20% behoort zeker tot de mogelijkheden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu