Blockchain Stories
Cardano DEX volumes stijgen, is dit een bullish teken?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano DEX volumes stijgen, is dit een bullish teken?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Cardano (Ticker: ADA) heeft aanzienlijke stijgingen gezien nu de markt de afgelopen dagen herstelde. 

In dit artikel zullen we de prestaties van Cardano nader analyseren om te kijken hoe het heeft gepresteerd en wat er nog meer te wachten staat.

Cardano volumes zijn aan het stijgen

Volgens de laatste gegevens overtrof het 24 uurs handelsvolume van Cardano $424 miljoen. Ook overschreed het handelsvolume op Cardano Decentralized Exchange (DEX) deze week 50 miljoen ADA. 

Deze stijging in handelsvolume suggereert een groeiende adoptie van Decentralized Finance (DeFi) applicaties op de Cardano blockchain. Hoger handelsvolume zegt over het algemeen dat er een verhoogde netwerkactiviteit is, wat een positieve invloed kan hebben op de algehele gezondheid van het netwerk en dus ook op de prijs.

Activiteit op het Cardano netwerk

Hoewel de DEX volumes op het Cardano netwerk toenamen, nam de activiteit op het netwerk af. Onze analyse van Artemis gegevens onthulde dat het aantal dagelijks actieve wallets op het Cardano netwerk daalde van 39.000 naar 31.000. 

image 79
Bron: Artemis

Ook zagen we dat het aantal dagelijkse transacties op het netwerk daalde van 94.000 naar 49.500. Op het moment van schrijven was de ADA koers $0,4458 en de prijs was ook met 3,48% gestegen in de afgelopen 24 uur. 

Ondanks de prijsstijging bleef de algemene trend voor ADA bearish, wat werd aangegeven door de meerdere lagere bodems en lagere pieken. De Relative Strength Index (RSI) voor ADA steeg de afgelopen dagen, wat impliceert dat het bullish momentum rond de token toenam.

image 79 1
Bron: Santiment

On chain data analyse

De snelheid waarmee ADA wordt verhandeld nam ook toe. Dit impliceert dat de frequentie waarmee ADA werd verhandeld steeg. Bovendien bleef de MVRV ratio voor ADA negatief, wat aangeeft dat holders onrendabel waren. 

Dit betekende dat ADA meer ruimte had om te groeien, aangezien holders mogelijk wachten op winstgevendheid voordat ze hun bezittingen verkopen.

De long en short positie van ADA

Het verschil tussen long en short voor ADA daalde aanzienlijk in de afgelopen weken. Een dalende long/short ratio betekent dat het aantal nieuwe wallets dat ADA bezit groter was dan het aantal oude wallets dat de token bezit. 

image 79
Bron: Santiment

Nieuwe wallets zijn meer geneigd om hun bezittingen te verkopen in een periode van volatiliteit en winstgevendheid, wat aanzienlijke verkoopdruk op ADA kan veroorzaken in de toekomst.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu