Blockchain Stories
Vers van de pers: Mt. Gox verplaatst 44.527 BTC
Bitcoin Crypto Exchange Nieuws

Vers van de pers: Mt. Gox verplaatst 44.527 BTC

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eerder op de dinsdagochtend schreven wij nog over een test transactie van Mt. Gox. Dat deze test transactie gelukt is, blijkt uit de meest recente transactie van Mt. Gox. Uit data van Arkham Intelligence blijkt namelijk dat Mt. Gox maar liefst 44.527 BTC verplaatst heeft. Is dit hét begin van de terugbetalingen van deze crypto exchange aan hun klanten/investeerders?

Het verhaal van Mt. Gox

Het verhaal van Mt. Gox mag inmiddels duidelijk zijn. Deze crypto exchange groeide een decennium geleden tot één van de grootste exchanges uit, maar kon deze positie niet vasthouden. Uiteindelijk ging Mt. Gox zelfs failliet, waarna de rechter besloot dat deze exchange zijn voormalige klanten terug moet betalen. Daar heeft Mt. Gox nu dus een begin mee gemaakt.

Deze transactie van 44.527 BTC heeft betrekking op een wallet van Mt. Gox naar een interne wallet. Het heeft er dus schijn van dat Mt. Gox nog geen terugbetalingen richting klanten heeft gedaan. Vanaf dit andere interne wallet gaat Mt. Gox waarschijnlijk deze terugbetalingen doen.

Geen reden tot paniek

Zoals ook op X te lezen valt, is er absoluut geen reden voor paniek. Wat de invloed van deze transactie van 44.527 BTC gaat zijn, is gewoonweg onbekend. Waarom zou je er dan over paniekeren?

Recent heeft de Duitse overheid ontzettend veel BTC verkocht. Wat daarbij opviel, is dat de Bitcoin koers hier vrij ongevoelig voor was. Er waren in ieder geval geen duidelijke koerswijzigingen zichtbaar ten gevolge van de verkopen van de Duitse overheid. Het is daarom zomaar mogelijk dat de invloed van de Mt. Gox verkopen ook mee gaat vallen.

Wellicht toch enige zorgen?

Tegelijkertijd zijn er ook analisten die hun hart vasthouden voor de terugbetalingen. Dit geldt onder meer voor crypto analist CryptoRodo. Hij heeft op zijn X-account een tweet geplaatst waarin hij een treffende vergelijking maakt tussen de terugbetalingen van Mt. Gox en de verkopen van de Duitse overheid.

Enige reden tot zorgen zou, volgens deze tweet, meer dan logisch moeten zijn. Het lastige is alleen dat logica in de cryptowereld niet altijd bestaat. Het is daarom simpelweg afwachten wat de Bitcoin koers precies gaat doen in de komende periode.

Wat staat ons nog te wachten?
Dit is slechts het begin van de Mt. Gox terugbetalingen. Deze crypto exchange had op zijn wallets meer dan 138.000 BTC staan. Een klein gedeelte hiervan, meer dan 44.000 BTC, is inmiddels dus naar een andere wallet verplaatst. Dit betekent dat er nog ruim 95.000 BTC op de rekeningen van Mt. Gox staan. Deze moeten uiteraard ook terugbetaald worden aan de klanten.

De rechter heeft aangegeven dat Mt. Gox voor de terugbetalingen een paar maanden de tijd heeft. Van 1 juli tot en met 31 oktober om precies te zijn. Wat de exacte invloed van deze terugbetalingen gaat zijn, kunnen we daarom pas eind oktober met enige zekerheid stellen. Waarschijnlijk is het voor Bitcoin wel goed nieuws dat de terugbetalingen over zo’n periode verspreid kunnen worden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu