Blockchain Stories
Trump zal Bitcoin conferentie bijwonen ondanks moordaanslag
Bitcoin Nieuws Regulatie

Trump zal Bitcoin conferentie bijwonen ondanks moordaanslag

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente moordaanslag op voormalig president Donald Trump op 14 juli tijdens een politieke bijeenkomst in Butler, Pennsylvania, heeft de politieke kloof in het land verder verdiept.

Wel blijkt uit dit artikel dat Donald Trump gewoon de Bitcoin conferentie zal bijwonen. Lees hieronder meer over dit onderwerp en de impact op Bitcoin.

Trump is favoriet bij de crypto community

Tijdens de verhoogde spanningen bleef Trump vastberaden en bevestigde zijn plannen om de komende Bitcoin Conference in Nashville, Tennessee, bij te wonen. Dit heeft een grote impact gehad op de crypto community.

David Bailey, een van de organisatoren van het evenement en de CEO van Bitcoin Magazine, bevestigde Trumps status op X en merkte op:

Ik heb zojuist gesproken met het team van de president. Hij is in goede stemming en kijkt ernaar uit om jullie allemaal in Nashville te zien en een toespraak te houden die over de hele wereld gehoord wordt.

Bron: David Bailey

De organisatoren bevestigden dit nieuws verder. De verwachting is wel dat de beveiliging rondom het evenement aanzienlijk verhoogd zal worden.

Onverwachte impact op Bitcoin

Ondanks het nieuws dat door de moordaanslag de wereld rondging, had het evenement een onverwacht positief effect op de cryptomarkt. Volgens Reuters steeg Bitcoin (Ticker: BTC) naar een tweeweeks hoogtepunt op 15 juli, slechts een dag na de moordaanslag op voormalig president Donald Trump.

image 73 2
Bron: TradingView

Volgens de laatste update was de BTC koers $63.708,36, een stijging van 1,99% in de afgelopen 24 uur. Deze stijging werd bevestigd door de Relative Strength Index (RSI), die op 57,8 stond en een sterk bullish sentiment signaleerde. Een nadere analyse onthulde dat Bitcoin op 14 juli, de dag van de moordaanslag, een bullish ommekeer doormaakte.

Heeft Trump kans om de verkiezingen te winnen?

Dit is waarschijnlijk te wijten aan Trumps sterke pleidooi voor cryptocurrency, wat zijn kansen op succes bij de komende verkiezingen zou hebben vergroot. Tony Sycamore, een marktanalist bij IG, merkte hierover op:

Hij heeft zichzelf zeker gepositioneerd als pro crypto en aangezien de kans op zijn herverkiezing werd versterkt door de schietpartij in het weekend, heeft het zeker een grote boost gegeven aan de bieding in cryptomarkten en bitcoin, uiteraard, gewoon een absolute uitblinker.

Bron: Tony Scyamore
image 73 3
Bron: Polymarket

De Polymarket voorspellingsmarktgegevens bevestigden deze trend verder, waarbij Trump de grafieken aanvoerde met 71% van de stemmen in vergelijking met president Joe Biden, die op 17% stond.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu