Blockchain Stories
Oplichter geeft $9,3M in stablecoins na 10 maanden terug
Altcoin Nieuws

Oplichter geeft $9,3M in stablecoins na 10 maanden terug

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een verrassende zaak heeft een oplichter ongeveer $9,3 miljoen in DAI stablecoins teruggegeven aan zijn slachtoffer.

De crypto community speculeert volop over de motieven van de oplichter en de gevolgen voor toekomstige beveiligingspraktijken. Hieronder leggen we meer uit over deze situatie. Het is opmerkelijk dat tegenwoordig steeds meer oplichters besluiten gelden terug te geven.

De oplichting en de onverwachte terugbetaling

Vorig jaar september leidde een phishing aanval tot de diefstal van ongeveer $24,2 miljoen aan diverse cryptocurrencies, waaronder Lido Staked Ether (Ticker: stETH) en Rocket Pool (Ticker: rETH).

Deze scam werd onthuld door ScamSniffer, die tweette:

Ongelooflijk! Iemand verloor $24,20 miljoen aan stETH en rETH door crypto phishing 8 uur geleden!

Bron: ScamSniffer

Dezelfde crypto anti scam analist tweette op 13 juli dat de scammer $9,27 miljoen in DAI had teruggegeven aan het slachtoffer. Deze gedeeltelijke teruggave komt bijna 10 maanden nadat een slachtoffer in 2023 in een phishing scam van $24,2 miljoen was gevallen.

Deze diefstal liet het slachtoffer achter met 9.579 Lido Staked Ether (stETH) en 4.850 Rocket Pool (rETH) tokens. Het slachtoffer viel in een veelvoorkomende val waarbij oplichters zich voordoen als vertrouwde personen en/of organisaties.

In een onverwachte wending gaf de oplichter 38% van de gestolen fondsen in twee afzonderlijke transacties vorige week terug aan de eigenaar. Het is wellicht niet alles, maar wel een mooi gebaar om iets terug te krijgen. Maar wat zijn nou de motieven?

De motieven van de oplichter ontrafelen

De reden achter deze gedeeltelijke terugbetaling blijft een mysterie in de crypto community. Speculatieve theorieën variëren van schuldgevoel tot angst voor aanstaande arrestatie. Deze zeldzame daad van restitutie heeft de cryptowereld verrast, aangezien slachtoffers van dergelijke scams zelden hun verloren activa terugkrijgen.

Hoewel de gedeeltelijke teruggave van fondsen in stablecoins positief is voor het slachtoffer, neemt het de risico’s van phishing scams niet weg. Het incident herinnert ons aan de onvoorspelbare aard van het digitale assetlandschap en de voortdurende noodzaak voor robuuste beveiligingsmaatregelen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

    Gerelateerde berichten

    Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

    Michel Borggreve

    Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

    Michel Borggreve

    Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement

    Scott

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

    Nieuws
    Koersen
    Kopen
    Gratis Crypto
    Menu