Blockchain Stories
Mt. Gox voert transactie van 0.021 BTC uit, waarom?
Bitcoin Crypto Exchange Nieuws

Mt. Gox voert transactie van 0.021 BTC uit, waarom?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een paar weken geleden berichtte wij over de start van terugbetalingen van Mt. Gox. Deze voorheen gigantische crypto exchange lijkt hier nu daadwerkelijk mee gestart te zijn. Volgens data van Arkham Intelligence heeft Mt. Gox namelijk een transactie van 0.021 BTC uitgevoerd. Dat het om zo’n kleine transactie gaat, roept eigenlijk alleen maar meer vraagtekens op. Wat heeft deze zet van Mt. Gox te betekenen? Is het alleen maar een test of is er meer aan de hand?

Waarom kiest Mt. Gox voor zo’n kleine transactie?

Vooralsnog heeft het er alle schijn van dat Mt. Gox een test transactie uitgevoerd heeft. Aangezien deze crypto exchange significant grote bedragen terug moet boeken, is het meer dan logisch dat men eerst een test uitvoert.

Zoals het er nu naar uitziet, is de test goed verlopen. Dit houdt in dat Mt. Gox eigenlijk volledig klaar is met het terugbetalen van alle Bitcoin. Dit is iets waar veel analisten en crypto investeerders toch tegenop zien. De terugbetaling van Mt. Gox leidt tot meer aanbod in de markt, waardoor de Bitcoin koers hoogstwaarschijnlijk gaat dalen.

Hoeveel BTC moet Mt. Gox terugbetalen?

De crypto exchange Mt. Gox moet ongeveer 138.000 BTC terug gaan betalen aan investeerders. Dit is althans de hoeveelheid BTC die Mt. Gox op dit moment op zijn adressen heeft staan.

Kiest Mt. Gox daadwerkelijk voor een snelle terugbetaling van 138.000 BTC? Dan is dit ongetwijfeld van grote invloed op de Bitcoin koers:

  • De markt wordt overspoeld met nieuw aanbod van Bitcoin. Aangezien 138.000 BTC oprecht veel is, is de verwachting dat de vraag absoluut niet meestijgt met het aanbod.
  • In het vraag-aanbod principe komt een disbalans, waardoor de Bitcoin koers hoogstwaarschijnlijk gaat dalen. Dit is althans de algemene opvatting van veel analisten.

Is een koersdaling zeker?

Nee, het is absoluut niet zeker dat de terugbetalingen van Mt. Gox voor een koersdaling zorgen. Dit heeft alleen al te maken met de recente ontwikkelingen bij de Duitse overheid. De overheid van onze Oosterburen koos voor de verkoop van flinke hoeveelheden BTC, maar dit is nooit van echte invloed op de Bitcoin koers geweest.

Het klopt wel dat Bitcoin recent met een flinke correctie te maken heeft gehad. Deze correctie wordt echter los gezien van de verkoop van de Duitse overheid. Het is daarom niet zeker dat de terugbetalingen van Mt. Gox daadwerkelijk voor een (forse) koersdaling zorgen.

Wel is het een feit dat de Bitcoin markt gaat veranderen. Het aanbod stijgt namelijk tijdelijk, terwijl de vraag hoogstwaarschijnlijk niet in dezelfde mate toeneemt. Dat Mt. Gox nu met een test transactie op de proppen is gekomen, geeft aan dat we op korte termijn toch het nodige vuurwerk mogen/kunnen verwachten.

Overigens is het geen vast gegeven dat de ontvangers van BTC daadwerkelijk voor verkoop kiezen. Het is ook goed mogelijk dat zij BTC van Mt. Gox ontvangen en dit gewoon in hun wallet laten staan. De merkbare invloed zou dan nog minder zijn.  

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu