Blockchain Stories
Ethereum markt koelt af vanwege déze reden
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Ethereum markt koelt af vanwege déze reden

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Ethereum markt lijkt op dit moment in een fase van afkoeling te zitten. De Ethereum koers doet niet al te gek, de instroom van nieuw geld in Ethereum is vrij beperkt en whales lijken ook niet al te actief zijn. Deze fase van afkoeling heeft één belangrijke reden: de lancering van de Ethereum Spot ETF’s. Deze lancering kan zomaar binnen een paar dagen plaatsvinden, waardoor veel investeerders ervoor kiezen om de kat uit de boom te kijken.

Daling van 20%

Op het moment van schrijven van dit artikel zijn de Ethereum ETF’s nog niet verhandelbaar. Dat mag opmerkelijk genoemd worden, aangezien de SEC al de Ethereum ETF’s in mei 2024 goedkeurde. In de afgelopen 2 maanden is er echter te weinig progressie geboekt, waardoor je nog steeds niet in de Ethereum ETF’s kunt handelen.

Tijdens deze periode van 2 maanden is de Ethereum koers met 20% gedaald. Deze daling geeft duidelijk aan dat het pittige tijden waren, maar dat er zomaar mooie tijden in het vooruitzicht kunnen liggen. Veel analisten verwachten dat de ETF’s van grote invloed gaan zijn op de Ethereum koers.

Dat zou onder meer uit de Bitcoin-Ethereum ratio moeten blijken. Deze ratio ligt op dit moment rond de 0,5, terwijl deze ratio in mei nog rond de 0,045 lag. De ratio is dus verbeterd in het voordeel van Ethereum. Juist deze verbetering geeft volgens veel analisten aan dat ETH in de nabije toekomst sterker zou kunnen presteren dan Bitcoin.

Wanneer komen de Ethereum ETF’s?

Het is vooralsnog niet bekend wanneer de Ethereum ETF’s precies op de markt beschikbaar komen. Lange tijd ging de datum 15 juli door de wandelgangen, maar die datum is niet gehaald. Een mogelijke andere datum zou 18 juli zijn. Dit zou betekenen dat je aan het einde van deze week al in de Ethereum ETF’s zou kunnen handelen.

Zodra het mogelijk is om in de Ethereum Spot ETF’s te handelen, gaat de Ethereum koers ongetwijfeld bewegen. sommige analisten voorspellen hierbij dat de invloed minder groot gaat zijn dan bij de Bitcoin ETF’s het geval gaat zijn. Ook zijn er enkele critici die beweren dat de Ethereum ETF’s altijd in de schaduw van de Bitcoin ETF’s zullen blijven staan.

De enige waarheid op dit moment is dat de Ethereum koers in een fase van afkoeling zit. In de afgelopen 24 uur daalde de koers met ruim 3%, terwijl in de afgelopen 5 dagen een stijging van ruim 8% doorgemaakt werd. De koers is zich dus aan het voortbewegen zonder een echte sprong te maken. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat deze sprong op korte termijn wel gemaakt gaat worden. Dat komt ook door de economische situatie in Amerika. In dat land is de inflatie verder gedaald, waardoor de kans op een renteverlaging des te groter is. Dat zou goed nieuws voor Ethereum, Bitcoin en alle altcoins betekenen. Ondertussen zou je ook nog de lancering van de Ethereum Spot ETF’s in de gaten moeten houden.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu