Blockchain Stories
Bitcoin ETF instroom blijft nog steeds hoog
Bitcoin ETF Nieuws

Bitcoin ETF instroom blijft nog steeds hoog

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vorige week berichtten wij over het feit dat de Bitcoin ETF’s een grote instroom van nieuw geld kenden. Op dat nieuwsbericht kunnen we nu een passend vervolg geven. Ook in de afgelopen dagen hadden de Bitcoin ETF’s met een grote instroom te maken. Goed nieuws voor Bitcoin? Of juist een teken aan de wand?

Instroom van meer dan $300 miljoen

Op maandag 15 juli kenden de Bitcoin ETF’s een instroom van meer dan $300 miljoen. Dit betekent dus concreet dat investeerders in 24 uur tijd meer dan $300 miljoen in de Bitcoin ETF’s hebben geïnvesteerd.

De absolute koplopers hierbij waren de BlackRock ETF en de Ark21 Shares ETF. Deze beide Bitcoin ETF’s hadden een instroom van $117,2 miljoen. Deze twee Bitcoin ETF’s waren dus verantwoordelijk voor meer dan 75% van de instroom van nieuw geld.

Wat zeggen deze cijfers ons?

Uiteraard is een bedrag van $300 miljoen duizelingwekkend te noemen. Maar, wat zeggen deze cijfers ons nou precies? Ten eerste zegt ons dit dat beleggers weer meer vertrouwen in BTC lijken te krijgen. Dit vertrouwen is in de afgelopen weken fors afgenomen, uiteraard ten gevolge van de flinke koersdaling.

Ten tweede zegt ons dit dat de Bitcoin ETF’s een schot in de roos zijn geweest. Toen de ETF’s begin dit jaar werden gelanceerd was er her en der een hoop commentaar te horen. Dit blijkt echter volledig ongegrond te zijn. De Bitcoin ETF’s bieden aan investeerders de ultieme mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in crypto te investeren.

Ten derde laten de cijfers ons zien dat meerdere Bitcoin ETF’s goed presteren. Dit laat onder meer zien dat de algemene cryptomarkt goed in orde lijkt te zijn. Iets dat onderstreept word door de Fear and Greed Index. Deze index geeft aan hoe angstig de investeerders momenteel zijn. uit de meest recent index blijkt dat investeerders alles behalve angstig zijn:

Bullish sentiment

Al met al lijkt de Bitcoin koers de juiste weg ingeslagen te zijn. In de afgelopen 24 uur maakte de koers weliswaar een daling van ruim 2% door, maar deze daling zou op termijn weer goed gemaakt moeten worden. Die mening is onder meer het cryptoplatform Santiment toegedaan:

Door een gebrek aan angst in de markt kan gesteld worden dat veel beleggers last hebben van FOMO. Zij zijn bang om een plotselinge uitbraak van Bitcoin mis te lopen. Het gevolg laat zich al raden: ze kiezen ervoor om nu in Bitcoin te beleggen. Dat blijkt in ieder geval duidelijk uit de recente cijfers van de Bitcoin ETF’s.

Het bullish sentiment gaat gepaard met economische omstandigheden in Amerika. In dat land daalde de inflatie in juni, waardoor de kans op een renteverlaging verder toegenomen is. Dit zou goed nieuws voor BTC betekenen. Ook speelt de moordaanslag op Trump een voorname rol. Door deze aanslag gaat hij waarschijnlijk meer stemmen krijgen en hierdoor mogelijk president worden. Dit zou uiteraard ook in het voordeel van de cryptowereld zijn.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu