Blockchain Stories
Na moordaanslag stijgt Trump memecoin met ruim 50%
Altcoin Memecoin Nieuws

Na moordaanslag stijgt Trump memecoin met ruim 50%

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 14 juli werd de wereld opgeschrikt door een moordaanslag op Trump. Een moordaanslag die uiteraard verband houdt met de komende presidentsverkiezingen in november. Deze presidentsverkiezingen staan voor begin november op de planning en houden de gemoederen al lang bezig. De verschrikkelijke moordaanslag op Trump is het volgende hoofdstuk in de hevige politieke strijd in Amerika. Trump en Biden vechten elkaar de tent uit en staan op veel gebieden lijnrecht tegen over elkaar. Dat geldt ook voor crypto. Biden is hier een grote tegenstander van, terwijl Trump crypto met beide armen ontvangt. Na de moordaanslag op Trump steeg de Trump memecoin MAGA met meer dan 50%. Dit houdt uiteraard direct verband met de moordaanslag.

MAGA (TRUMP)

De cryptocoin MAGA is één van de memecoins die in de afgelopen periode gelanceerd is. Zowel Trump als Biden hebben inmiddels veel memecoins die aan hun gelieerd zijn, maar juist bij MAGA valt de recente koersstijging op.

Bij deze coin steeg de koers met 52% na de moordaanslag op Trump. Voor deze stijging had de coin slechts 45 minuten nodig. De koers steeg van $6,31 naar $10,36 in een korte periode na de moordaanslag op Donald Trump.

Wat daarbij ook opvallend was, was de flinke stijging van de marktkapitalisatie. Voor de moordaanslag had de coin een marktkapitalisatie van $293 miljoen. Na de moordaanslag, in slechts 45 minuten, had de coin een marktkapitalisatie van $469 miljoen. Indrukwekkend en tegelijkertijd veelzeggend voor de volatiliteit van crypto in zijn algemeenheid.

Ook andere memecoins stegen

Niet alleen MAGA maakte een indrukwekkende groei door, maar ook Tremp. Dit is een memecoin die gebaseerd is op Solana en steeg met maar liefst 63% na de moordaanslag op Donald Trump. Ook de coin MAGA Hat steeg met meer dan 20% in het eerste uur na de moordaanslag.

Waar komen deze koersstijgingen dan precies vandaan? Dit heeft uiteraard te maken met de moordaanslag, maar de exacte gang van zaken is hierbij lastig te duiden. Investeren plots veel mensen in een Trump memecoin om hem een hart onder de riem te steken? Of verwachten veel speculanten dat na zo’n gebeurtenis de koersen van de Trump memecoins zouden stijgen? Het kan allemaal, maar het is dus bijzonder lastig te duiden.

Wat betekent dit voor de Trump memecoins?

Deze stijgingen van de Trump memecoins zijn veelzeggend voor de huidige cryptowereld. Met name memecoins zijn erg gevoelig voor volatiliteit, zoals gister duidelijk gebleken is. Tegelijkertijd lijkt dit ook goed nieuws te betekenen voor investeerders in de Trump memecoins. Deze moordaanslag is wellicht voor Trump het laatste zetje om uiteindelijk de macht weer te grijpen. Dat zou betekenen dat de Trump memecoins nog harder kunnen stijgen, zoals inmiddels ook op X al besproken wordt:

De komende Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn in ieder geval bepalend. Zowel voor de toekomst van het land als voor de toekomst van crypto. Mocht Trump aan de macht komen, lijkt dit goed nieuws voor crypto te betekenen. Hij was niet voor niets laatst zelfs aanwezig op een crypto conventie.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu