Blockchain Stories
Gaat Litecoin het waarmaken om Ripple te overtreffen?
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Gaat Litecoin het waarmaken om Ripple te overtreffen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Naarmate de cryptomarkt bullish werd, registreerden de meeste cryptomunten, waaronder Litecoin (Ticker: LTC) en Ripple (Ticker: XRP), groene cijfers op hun dagelijkse grafiek. 

Volgens de laatste analyse zou LTC zich kunnen voorbereiden op een rally die mogelijk die van XRP zal overtreffen. Laten we hieronder eens kijken welke crypto op korte termijn beter gepositioneerd is.

Litecoin en XRP, beide erg bullish

Onze koersresultaten laten zien dat de prijzen van beide cryptomunten vorige week bullish momentum kregen. Zo steeg de prijs van XRP vorige week met meer dan 25%, terwijl LTC een prijsstijging van 12% zag. 

Op het moment van schrijven werden XRP en LTC verhandeld op respectievelijk $0,5336 en $69,76. Dankzij de recente prijsstijgingen gingen de gewogen sentimenten van beide cryptomunten ook de positieve zone in. 

image 72 1
Bron: Santiment

Een dergelijke ontwikkeling betekent dat het bullish sentiment rond deze munten in de markt toeneemt. Hoewel de winsten van XRP bijna dubbel zo groot waren als die van LTC, suggereert de laatste analyse dat LTC op de lange termijn de leiding zou kunnen nemen.

LTC/XRP grafiekanalyse

Master, een populaire crypto analist, plaatste onlangs een tweet waarin hij onthulde hoe de LTC/XRP grafiek aan het consolideren was binnen een patroon. 

Een uitbraak boven dit patroon zou een rally kunnen veroorzaken, wat zou kunnen resulteren in mooie groei voor LTC, waardoor het mogelijk XRP zou kunnen overtreffen in de komende maanden of jaren.

LTC vs XRP

Aangezien er kansen zijn dat LTC op de lange termijn XRP zou overtreffen, analyseerden we beide metrics om te ontdekken wat er op korte termijn van hen verwacht kan worden. 

Onze analyse van gegevens van Santiment onthulde dat zowel de MVRV ratio van Litecoin als die van XRP vorige week verbeterde, wat als een bullish signaal kan worden geïnterpreteerd. Terwijl de MVRV ratio van XRP op 11,7% stond, bereikte de waarde van LTC 14%. 

Hoewel dit hoog lijkt, bleef Bitcoin de duidelijke winnaar in termen van netwerkactiviteit. Dit was duidelijk uit het aanzienlijk hogere aantal dagelijkse actieve wallets van LTC vergeleken met die van XRP. De MACD toonde een bullish voordeel in de markt. 

image 72
Bron: Santiment

De Relative Strength Index (RSI) registreerde een stijging, wat wijst op een aanhoudende prijsstijging. Maar de Chaikin Money Flow (CMF) suggereerde het tegenovergestelde, omdat deze daalde. 

image 73
Bron: TradingView

Desondanks leek de positie van XRP stabieler omdat alle bovengenoemde indicatoren bullish waren. Bijvoorbeeld, zowel de Chaikin Money Flow (CMF) als de Relative Strength Index (RSI) registreerden veelbelovende stijgingen. Net als LTC toonde de MACD van XRP ook een bullish voordeel in de markt. Als dit waar is, zou het langer duren voordat LTC XRP zou overtreffen.

image 73 1
Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu