Blockchain Stories
Wat is de impact van de verkoop door PEPE whales?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Wat is de impact van de verkoop door PEPE whales?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Veel investeerders in de markt beschouwen de aanstaande lancering van de Spot Ethereum (Ticker: ETH) ETF als bullish. 

Onze analyse ontdekte echter dat grote holders van Pepe (Ticker: PEPE) niet hetzelfde sentiment lijken te delen.

Is de memecoin nu gebonden aan Ethereum?

Op het moment van schrijven merkten we op dat PEPE wallets met tokens ter waarde van $100.000 tot $10 miljoen met meer dan 10% zijn gedaald. Deze daling impliceert dat ze een deel van hun tokens in de afgelopen 30 dagen hebben verkocht. 

Dit is een verrassing, vooral omdat PEPE de top memecoin op de Ethereum blockchain is. Daarom werd verwacht dat whales in de memecoin sector dezelfde bullish signalen zouden geven als de rest van de bullish markt.

image 67 1
Bron: IntoTheBlock

Als dit zo blijft wanneer de Spot Ethereum ETF’s live gaan, kan de prijs van PEPE stijgen als gevolg van deze ontwikkeling. Het kan echter moeilijk zijn om de stijging te handhaven, tenzij de koopdruk toeneemt. 

Op het moment van schrijven was de PEPE koers $0,0000085. Deze prijs betekent dat het 49% lager staat dan het hoogste punt ooit dat het op 27 mei bereikte. Volgens de bovenstaande analyse zou verdere distributie de prijs kunnen drukken, en zou de token 55% lager kunnen zijn dan de hoogste waarde. Na de lancering van de Ethereum ETF zou de token echter goed kunnen presteren op de grafieken.

Hogere hoogtepunten komen later

Dit was het signaal dat de Market Value to Realized Value (MVRV) ratio gaf. Deze ratio biedt inzicht in de winstgevendheid op de markt. Wanneer de ratio stijgt, betekent dit dat de marktkapitalisatie de gerealiseerde hoeveelheid overtreft. In dit geval hebben houders van een cryptocurrency een motief om te verkopen.

Als de ratio daalt, betekent dit dat de gerealiseerde hoeveelheid veel hoger is dan de marktkapitalisatie. Meestal leidt dit tot niet gerealiseerde verliezen en is er weinig tot geen motief om te verkopen. 

Op het moment van schrijven was de 30 daagse MVRV ratio van PEPE -11%, wat aangeeft dat het de laatste tijd een vraag dynamiek heeft ervaren. Het positieve is dat een negatieve ratio marktdeelnemers zou kunnen dwingen om de token te holden. Daarom zou de memecoin als ondergewaardeerd kunnen worden beschouwd in verhouding tot de huidige marktomstandigheden.

image 67 2
Bron: Santiment

Als de koopdruk later sterk toeneemt, zou de prijs kunnen proberen om de hoogtepunten van mei opnieuw te bereiken. Ondanks de bearish signalen voor de ETH lancering, geloven sommige analisten dat de memecoin zou profiteren van deze ontwikkeling. Een van hen is Donny Dicey, een analist op X. Hieronder staat wat Dicey denkt over de reactie van de token op de lancering van de Ethereum ETF.

Dit zou kunnen worden aangewakkerd door de livegang van de Ethereum ETF, waardoor de hype terugkomt op de markt voor een opwaartse beweging. Niet dat het waarschijnlijk is, maar dit zou een nieuwe golf omhoog voor memecoins kunnen veroorzaken. Zelfs als het slechts een marktkapitalisatie van $5,5 miljard bereikt.

Bron: DonnyDicey

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu