Blockchain Stories
Long of short gaan op Bitcoin? Deze analist zocht het uit
Bitcoin Nieuws

Long of short gaan op Bitcoin? Deze analist zocht het uit

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (BTC) bevindt zich momenteel op een belangrijk keerpunt. En de vraag is: gaat Bitcoin een weerstandstest doen voordat het verder daalt of herwint het de verloren terrein en stijgt het weer?

Investeerders en handelaren houden de markt scherp in de gaten voor aanwijzingen over de toekomstige richting. Een prominente crypto analist, CrypNuevo, deelt zijn inzichten over mogelijke scenario’s en laat ook weten waar volgens hem de beste long en short triggers liggen.

Liquidatiezones en belangrijke niveaus

CrypNuevo, een bekende crypto analist, wijst op twee belangrijke liquidatiezones:

  • $68,000: Deze zone is significant vanwege het aantal liquidaties dat hier kan plaatsvinden als Bitcoin zijn vorige range herwint. Eerst moet de prijs echter de range heroveren, zoals eerder in de markt te zien was.
  • $52,000: Als Bitcoin nog niet het dieptepunt heeft bereikt en er volgt een nieuwe daling, dan kan dit niveau het bodemniveau zijn, aangezien het ook samenvalt met de 50EMA op de wekelijkse timeframe.

Long scenario voor Bitcoin

In het bullish scenario suggereert CrypNuevo dat als Bitcoin de laagste regionen van de range herwint en test als steun, de volgende logische stap een stijging richting de hoogste regionen van de range zou zijn. Tussen $72,000 en $73,500 ligt een Open Interest (OI) gap, een interessante liquiditeitszone die de prijs al een tijdje vermijdt. Het doorbreken van deze zone zou een sterke indicatie zijn van een positieve trend.

De long trigger zou volgens hem rond het niveau van $61,200 geplaatst kunnen worden. Dit wel na een aantal retests.

Long scenario voor Bitcoin
Bron: X van CrypNuevo

Short scenario voor Bitcoin

Een short scenario zou zich kunnen ontpoppen als de prijs een paar dagen wordt afgewezen op de laagste regionen van de range. Een mogelijk teken hiervoor zou een tijdelijke piek boven deze laagste regionen zijn, gevolgd door een snelle daling onder de weerstand. Dit zou een duidelijk signaal zijn voor een verdere daling van de Bitcoin koers.

De ideale short trigger is volgens hem rond de $59,200 nadat de fakeout bevestigd is.

Short scenario voor Bitcoin
Bron: X van CrypNuevo

Volgens CrypNuevo is het echter nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken. De komende dagen zullen cruciaal zijn om te zien of Bitcoin wordt afgewezen op de huidige niveaus of dat het erin slaagt om de prijsklasse te herwinnen. Tot die tijd is geduld geboden voor handelaren en investeerders.

Naast technische analyse is het belangrijk om bredere economische factoren en externe gebeurtenissen in overweging te nemen die de prijs van Bitcoin kunnen beïnvloeden. Denk aan de lager dan verwachtte CPI en de moordaanslag op Trump.

Gerelateerde berichten

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu