Blockchain Stories
Is het mogelijk dat AVAX in juli naar $30 stijgt?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Is het mogelijk dat AVAX in juli naar $30 stijgt?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In tegenstelling tot veel andere altcoins heeft Avalanche (Ticker: AVAX) de afgelopen zeven dagen geconsolideerd. 

Dit kan echter binnenkort veranderen, volgens onze analyse. Een belangrijke reden voor deze voorspelling is de analyse van de Addresses by Time Held. Deze waarde toont of korte-, middellange- of lange termijn holders meer van een token kopen of verkopen.

Vraag van handelaren boven het vertrouwen van holders

Om dit te analyseren, groepeert het blockchain analytische platform de holders in drie categorieën:

  1. Holders die de token meer dan een jaar bezitten.
  2. Cruisers, die passieve investeerders zijn die een token tussen één tot twaalf maanden houden.
  3. Traders, die binnen de laatste 30 dagen hebben gekocht.
image 63
Bron: IntoTheBlock

Op het moment van schrijven hadden de traders de grootste toename van de drie. Dit impliceert dat korte termijn holders bullish zijn over het potentieel van AVAX. Als dit aantal blijft toenemen, kan de prijs van AVAX gaan stijgen. Op het moment van schrijven was de prijs $25,43.

Kan de prijs van de token $30 bereiken?

Een van de manieren om dit te voorspellen is door te kijken naar de vraag naar de token. Een waarde die inzicht kan geven in deze vraag is de sociale dominantie. Sociale dominantie meet de mate van discussies over een token in vergelijking met andere cryptocurrencies in de top 100. 

Als de sociale dominantie daalt, betekent dit dat de gespreks gerelateerde activiteit met betrekking tot de token afneemt. Een toename van deze waarde suggereert echter het tegenovergestelde. 

Op het moment van schrijven toonden gegevens van Santiment aan dat de dominantie was gestegen tot 0,470. Dit betekent dat er een toename was in de AVAX gerelateerde discussies.

image 64
Bron: Santiment

Is er een uitbraak op komst op korte termijn?

Vanuit technisch perspectief toonde de AVAX/USD dagelijkse grafiek de vorming van een dalende driehoek. Het dalende driehoekspatroon verschijnt wanneer de prijs van een token lagere hoogte- en dieptepunten bereikt, wat vaak als een bearish patroon wordt gezien. 

image 65
Bron: TradingView

Dit patroon helpt echter om uitputting van verkopers te identificeren. Volgens de onderstaande grafiek was dit het geval met AVAX, waarbij het patroon hintte op een uitbraak.

Bovendien onthulde de Relative Strength Index (RSI) dat de token de overbought regio had verlaten waarin het zich op 4 juli bevond. RSI meet momentum. Lezingen onder 30 duiden op oversold niveaus, terwijl lezingen op 70 of hoger duiden op overbought niveaus. 

De stijgende lezing impliceert een toenemend momentum voor de altcoin. Als dit doorgaat, zou het korte termijn doel van AVAX kunnen beginnen vanaf $30,00. Dit zou alleen het geval zijn als het bullish momentum de support bij $24,60 verdedigt. 

Als de marktomstandigheden extreem bullish worden, kan de prijs stijgen naar $36,80. Deze voorspelling zou echter niet uitkomen als er opnieuw verkoopdruk verschijnt.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu