Blockchain Stories
Bitcoin koers schiet naar $60.000 na aanslag Donald Trump
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers schiet naar $60.000 na aanslag Donald Trump

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Crypto markten zien vandaag grote schommelingen, nadat Donald Trump tijdens een rally in Pennsylvania werd geraakt aan zijn oor. De Bitcoin koers steeg snel boven $60.000 en de kans op Trumps herverkiezing neemt toe.

Schietpartij Trump en crypto schommelingen

Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, werd beschoten tijdens een bijeenkomst in Butler, Pennsylvania. De verdachte is de 20-jarige Thomas Matthew Crooks, meldt de FBI.

Trump, die verwondingen aan zijn oor opliep, werd snel naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels ontslagen. Dit incident is het eerste publieke schietincident tegen een prominente Amerikaanse politicus sinds Ronald Reagan in 1981.

De schietpartij veroorzaakte grote onrust op de cryptomarkten. Bitcoin steeg van $58.300 naar $60.400, een zeldzame beweging voor een weekend. Hoewel de koers daarna iets daalde, blijft Bitcoin rond de $60.000, een niveau dat eerder deze maand verloren ging en we weken niet meer hebben gezien.

Effecten op de verkiezingen en cryptomunten

De schietpartij had niet alleen invloed op de cryptomarkt, maar ook op de politieke voorspellingen. Op Polymarket, een platform voor weddenschappen, steeg de kans op Trumps herverkiezing naar een hoogte van 70%. Biden’s kansen zijn daarentegen gedaald naar 16%.

De schietpartij vergrootte het vertrouwen in een mogelijke terugkeer van Trump naar het Witte Huis, wat gunstig zou kunnen zijn voor de cryptomarkten. Trump, die eerder kritisch was over Bitcoin, heeft tijdens zijn huidige campagne zijn steun uitgesproken voor de crypto industrie. Dit in tegenstelling tot president Biden, wiens beleid als vijandig wordt gezien ten opzichte van de sector.

Het incident en de daaropvolgende prijsstijgingen benadrukken de onvoorspelbare aard van zowel de cryptomarkten als de politieke arena. Met Trump z’n beloften om de VS te positioneren als leider in de crypto sector, blijven de markten gespannen afwachten op verdere ontwikkelingen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu