Blockchain Stories
Zullen de $15,5 miljard netto instromen van ETFs genoeg zijn?
Bitcoin Nieuws

Zullen de $15,5 miljard netto instromen van ETFs genoeg zijn?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Bitcoin (Ticker: BTC) die onder de $60.000 daalde, had een extreem negatieve impact op het sentiment rondom cryptocurrencies. 

Toch lijken recente gegevens te suggereren dat Wall Street misschien optimistisch blijft over de toekomst van Bitcoin.

Wall Street is wel positief

Op het moment van schrijven onthulden de laatste cijfers netto instromen van $15,5 miljard sinds de lancering, met dagelijkse instromen die gemiddeld rond de $80 miljoen liggen. Dit markeerde de zesde opeenvolgende dag van positieve netto instroom voor BTC ETF’s, wat wijst op een aanhoudend bullish sentiment onder investeerders. 

Daarentegen registreerde de Grayscale Bitcoin Trust ETF (GBTC) een heel andere trend. Op 11 juli zag het dagelijkse netto uitstromen van $38 miljoen, wat bijdroeg aan totale netto uitstromen van $18,70 miljard.

Als we kijken naar Azië, wint de opkomende HK Spot Bitcoin ETF markt ook aan kracht. Sinds de oprichting heeft deze ETF totale netto activa van $251 miljoen verzameld. Vanaf 11 juli registreerde deze ETF dagelijkse netto instroom van 22 Bitcoin, wat overeenkomt met ongeveer $1 miljoen. 

Dit is een teken van groeiende investeerders interesse in Bitcoin in de regio. Significante instromen in ETF’s kunnen support bieden voor Bitcoin, vooral tijdens recente marktcorrecties. ETF’s fungeren als koopdruk en kunnen mogelijk aanzienlijke prijsdalingen beperken.

Veranderend sentiment onder crypto investeerders

Hoewel Wall Street investeerders interesse hebben getoond in BTC, kan hetzelfde niet gezegd worden over crypto investeerders. Onze analyse van Santiment gegevens onthulde dat zowel de interesse van whales als retail in BTC recentelijk is gedaald. 

image 60
Bron: Santiment

De accumulatie over meerdere cohorten is de afgelopen dagen ook afgenomen. Ondanks de steun die BTC krijgt van ETF instroom, kan de daling in interesse van whales en retail extra verkoopdruk op Bitcoin veroorzaken.

Daling in miner inkomsten

Een andere factor die de staat van BTC ernstig kan beïnvloeden en extra verkoopdruk op de munt kan veroorzaken, is de staat van de miners. In de afgelopen maand zijn de inkomsten van Bitcoin miners aanzienlijk gedaald. Dit zou miners kunnen dwingen om extra BTC te verkopen om winstgevend te blijven, wat de verkoopdruk op de cryptocurrency kan aanwakkeren. 

image 60
Bron: IntoTheBock

Nu de Duitse regering eindelijk klaar is met het verkopen van haar in beslag genomen BTC, kan de verkoopdruk op BTC de komende dagen toenemen. Dit kan begrijpelijkerwijs bijdragen aan een toename van negatief sentiment in de hele markt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu