Blockchain Stories
XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging
Altcoin Nieuws Ripple

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De meeste crypto’s uit de top 100 zijn vandaag weer gestegen. Ethereum is met meer dan 2% gestegen en wordt nu verhandeld boven de $3100. Binance Coin (BNB) is 3% gestegen en staat boven de $535. Ook Solana, Dogecoin, Shiba Inu en Avalanche laten vergelijkbare winsten zien.

Maar de meest indrukwekkende stijging komt van Ripple’s XRP, die met 9% is gestegen en nu boven de $0,51 wordt verhandeld. Dit gaat gepaard met een stijging van 46% in het handelsvolume. De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt is met $50 miljard gestegen en zit nu boven de $2,15 biljoen.

Mogelijke redenen achter de stijging van XRP

De recente stijging van XRP wordt deels toegeschreven aan speculaties over een mogelijke ETF voor XRP. De CME Exchange heeft onlangs nieuwe referentie rentes en realtime indices voor crypto geïntroduceerd, wat de geruchten over een ETF lancering heeft aangewakkerd.

Ripple CEO Brad Garlinghouse prees deze ontwikkeling als een belangrijke stap richting institutionele cryptoproducten. Dit nieuws, gecombineerd met de verwachting van een Amerikaanse Spot Ethereum ETF lancering, heeft de markt in rep en roer gebracht. Eerder leek een XRP ETF onwaarschijnlijk te zijn.

De lopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC heeft ook bijgedragen aan de stijging van de XRP koers. De SEC heeft een besloten vergadering aangekondigd op 18 juli, wat speculaties heeft aangewakkerd over een mogelijke schikking.

Het feit dat de SEC recentelijk onderzoeken naar verschillende cryptoprojecten heeft stopgezet, heeft ook bijgedragen aan het optimisme in de markt.

Toekomstperspectief voor XRP

Met de recente stijgingen en het positieve sentiment onder investeerders, lijkt het erop dat XRP klaar is voor een verdere rally. Volgens een recente analyse heeft XRP de potentie om $5 te bereiken in de bull run van 2024 of begin 2025.

XRPUSDT 2024 07 13 11 25 02
Bron: Trading View

De RSI ziet er op korte termijn wel oversold uit en staat nu op 63. De optimistische vooruitzichten worden verder ondersteund door gegevens van CoinGlass, waaruit blijkt dat de openstaande rente op XRP Futures met meer dan 24% is gestegen. Dit duidt op een bullish momentum in de markt.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu