Blockchain Stories
PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Recente prijsbewegingen voor de populaire memecoin PEPE suggereren een verdere daling in de komende dagen. Na een bullish momentum op te bouwen en met 17% te stijgen in de afgelopen drie dagen, werd PEPE afgewezen op een cruciaal weerstandsniveau van $0,0000092. 

Op het moment van schrijven had PEPE een scherpe daling van ongeveer 7% doorgemaakt in de afgelopen 48 uur. We doken dieper in de laatste ontwikkelingen en analyseerden wat deze betekenen voor PEPE’s vooruitzichten op korte termijn. Afgelopen 24 uur zien we wel een lichte stijging van bijna 2%.

Weerstand blijkt erg sterk

PEPE had de afgelopen dagen winst gemaakt, waarbij kopers de prijs omhoog duwden. PEPE stuitte op een muur bij het weerstandsniveau van $0,00000920. Dit belangrijke prijspunt bleek te moeilijk om te doorbreken, wat resulteerde in een afwijzing. 

Na de mislukte uitbraakpoging ging de prijs van PEPE naar beneden. In de afgelopen 48 uur verloor de token 7% van zijn waarde. Deze snelle daling heeft de recente winsten weggehaald, maar dit zegt niet alles.

image 51
Bron: TradingView

Bearish signalen

De afwijzing op het weerstandsniveau en de daaropvolgende prijsdaling voor PEPE hingen samen met bearish on chain signalen die we via IntoTheBlock hebben waargenomen. De meeste signalen schetsten een bearish beeld. 

Opmerkelijk is dat de Net Network Growth een bearish trend van 1,07% aangaf, terwijl het aantal investeerders “in the money” op -0,50% stond. De concentratieniveaus waren ook licht bearish op -0,07%, en grote transacties toonden een bearish signaal van 0,56%. 

Deze samenhang van negatieve signalen over meerdere metrische gegevens suggereert dat PEPE op korte termijn onder voortdurende dalende druk kan blijven staan.

image 52
Bron: IntoTheBlock

Liquidaties van PEPE nemen toe

Naarmate de prijs van PEPE daalde, was er een toename in liquidaties. Onze analyse van de liquidatie heatmapgegevens va leveraged longposities in de afgelopen 24 uur. Deze golf van liquidaties kann Coinglass toonde veel gedwongen sluitingen van een rol hebben gespeeld in de verdere dalingen van PEPE. 

Het gaf ook aan dat veel investeerders te optimistisch waren en te veel risico namen. Als de prijs blijft dalen, kan dit leiden tot meer verkoopdruk.

image 53
Bron: HyBlock Capital

Het sentiment neemt af

De prijsdaling van PEPE viel samen met een dalend sentiment onder holders. Opmerkelijk is dat de actieve walletgegevens van Santiment een scherpe daling in netwerkactiviteit over de afgelopen weken aangaven. 

Deze afnemende interesse en betrokkenheid zouden het moeilijk kunnen maken voor PEPE om op korte termijn te herstellen. Zonder hernieuwde koopdruk lijkt de weg van de minste weerstand neerwaarts.

image 53
Bron: Santiment

Wat is de volgende stap voor PEPE?

Gezien de samenloop van bearish signalen lijkt PEPE klaar voor verdere dalingen in de komende dagen. Het volgende belangrijke supportniveau om in de gaten te houden is $0,00000720. 

Als deze steun niet standhoudt, zou PEPE zijn recente dieptepunten rond $0,00000650 kunnen herbezoeken. Voor enige kans op een bullish ommekeer moet PEPE het weerstandsniveau van $0,00000920 heroveren dat het recentelijk afwees.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu