Blockchain Stories
Ondanks stijgende whale activiteit blijft LINK bearish
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Ondanks stijgende whale activiteit blijft LINK bearish

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen twee maanden heeft de crypto markt extreme verkoopdruk ervaren. Nadat de prijs van Bitcoin (Ticker: BTC) daalde tot het laagste punt in twee maanden, werden de meeste altcoins zwaar getroffen. 

Chainlink (Ticker: LINK), net als andere altcoins, ontsnapte niet aan de prijsdaling en daalde met 16,08% in de afgelopen 30 dagen. In de afgelopen week is er echter een patroon omkering waargenomen, met een toename van de whale activiteit. 

Op het moment van schrijven is LINK met 6,13% gestegen in de afgelopen 24 uur. Deze winsten op de grafieken hebben handelaren en analisten laten speculeren over de belangrijkste oorzaak.

Volgens verschillende crypto analisten hebben toenemende whale activiteiten een cruciale rol gespeeld bij het vormgeven van de huidige markt sentimenten. Bekende crypto analist Ali deelde op X (voorheen Twitter):

Chainlink whales hebben de afgelopen week meer dan 6,2 miljoen $LINK opgepikt, in totaal ongeveer $76,88 miljoen.

Bron: Ali

Volgens de analisten veranderen whale activiteiten de markttrend met toenemende koopdruk, wat mogelijk de prijzen omhoog duwt. Onze analyse van IntoTheBlock toont aan dat de instroom van grote holders een hoogtepunt van 32M heeft bereikt in de afgelopen zeven dagen. 

image 54
Bron: IntoTheBlock

De verhoogde koopgolf van whales heeft het marktsentiment opgedreven, waarbij LINK waarschijnlijk een seizoensgebonden dieptepunt ervaart. Met zijn prijzen op het dieptepunt kopen whales op dit moment, speculerend op een stijgende trend. Deze mening werd gedeeld door Michael Van De Poppe op X, die zei:

$LINK heeft een seizoenspatroon van het vinden van dieptepunten in juni van elk jaar. Zeer waarschijnlijk heeft het hetzelfde bodemproces in 2024 en zal het vanaf hier omhoog kruipen.

Bron: Michael Van De Poppe

Op basis hiervan genoten kopers van lage prijzen, wat altijd de vraag naar de altcoin lijkt te stimuleren. Gewoonlijk duwt een hogere vraag naar de altcoin de prijzen omhoog vanwege de koopdruk.

Onze analyse gaf aan dat LINK op het moment van schrijven een aanhoudende bearish trend ervaart, ondanks de recente koopgolf van whales. De Directional Movement Index (DMI) van LINK gaf een sterke bearish trend aan, met de positieve index op 10 onder de negatieve index van 45. 

image 55
Bron: TradingView

Dit toonde aan dat recente verliezen de winsten overtroffen te midden van hogere verkoopdruk. Ook is het On Balance Volume (OBV) gedaald van $310M naar $300M in de afgelopen zeven dagen. Dit suggereerde dat het volume op dagen met stijgingen niet zo sterk was als voorheen, wat duidde op lagere koopdruk aangezien verkoopdruk dominant is.

Met de dagelijkse RSI op 39 heeft LINK aanhoudende verkoopdruk ervaren. Als de instroom van whales aanhoudt, kan er een trendomkering optreden. 

Als gevolg hiervan zouden de prijzen kunnen dalen tot $12,11 en $11,32. Als recente whale-activiteiten de koopdruk verhogen en de dagelijkse grafieken sluiten boven $12,62, zullen de prijzen stijgen tot $13,58.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu