Blockchain Stories
Litecoin overtreft diverse altcoins naar aanleiding hiervan
Altcoin Litecoin Nieuws Technische Analyse

Litecoin overtreft diverse altcoins naar aanleiding hiervan

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Litecoin (Ticker: LTC) heeft onlangs een grote stijging in netwerkactiviteit gezien, wat duidelijk de populariteit en het hoge gebruik weerspiegelt. 

Ondertussen werd de prijs van Litecoin ook bullish, wat heeft geleid tot een geleidelijke groei. Hieronder analyseren we Litecoin in meer detail.

Een blik op de netwerkactiviteit

IntoTheBlock deelde onlangs een tweet waarin een interessante ontwikkeling in het Litecoin ecosysteem werd onthuld. Volgens deze gegevens verwerkt Litecoin $2,85 miljard aan transacties bovenop het dagelijkse gemiddelde van $100k. Dit vertegenwoordigt meer dan 50% van de marktkapitalisatie van de crypto.

Dit is meer dan de cijfers van de meeste Layer 1’s. Dogecoin ziet bijvoorbeeld $590 miljoen in grote transacties, ondanks dat het ongeveer drie keer de marktkapitalisatie van Litecoin heeft. Al deze ontwikkelingen suggereren dat de activiteit van whales op het Litecoin netwerk aanzienlijk hoog is.

We controleerden vervolgens de gegevens van Glassnode om meer te weten te komen over de netwerkactiviteit van LTC. We ontdekten dat het aantal actieve wallets op 9 juli piekte en 480k bereikte. 

image 57
Bron: Glassnode

Hierdoor stegen ook de dagelijkse transacties van de blockchain in dezelfde periode. Alles in termen van vastgelegde waarde leek ook behoorlijk optimistisch voor de blockchain. Dit was het geval omdat de kosten op de grafieken een stijging vertoonden.

Litecoin bullish sentiment is terug in actie

Terwijl de netwerkactiviteit van de blockchain toenam, wat meer gebruik en adoptie aangeeft, werd de prijs van LTC ook bullish. In feite steeg de prijs van de altcoin met 9,62% in de afgelopen 7 dagen. 

Alleen al in de afgelopen 24 uur steeg de prijs met 1,04%.

Op het moment van schrijven werd Litecoin verhandeld op $69,85 met een marktkapitalisatie van meer dan $5,22 miljard, wat het de 20e grootste crypto maakt.

We analyseerden vervolgens de gegevens van Santiment om te zien of de metrische gegevens wezen op een aanhoudende prijsstijging. Volgens onze analyse steeg de MVRV ratio van LTC vorige week scherp, wat kan worden geïnterpreteerd als een bullish signaal.

image 58
Bron: Santiment

Daarnaast steeg ook het aantal whale transacties, wat een hoge activiteit van whales weerspiegelt. Het was echter verrassend om op te merken dat ondanks de recente prijsstijging, het marktsentiment rond de munt bearish bleef. Dit bleek uit de daling van het gewogen sentiment.

Bovendien had de greed and fear index van LTC op het moment van schrijven een waarde van 45%, wat betekent dat de markt zich in een neutrale fase bevindt. Telkens wanneer de metriek dit niveau bereikt, duidt dit op een mogelijke prijscorrectie. Het is echter nog maar de vraag of dat zo is.

image 59
Bron: CFGI.io

Mogelijke ondersteuning en weerstandsniveaus

Ten slotte bekeken we de liquidatie heatmap van Litecoin om mogelijke support en weerstandsniveaus te identificeren. 

image 59
Bron: HyBlock Capital

Volgens onze analyse, als de bull rally aanhoudt, kan LTC binnenkort $71,8 bereiken. Echter, als de trend verandert, zoals gesuggereerd door enkele metrische gegevens, kunnen investeerders zien dat LTC daalt naar $68.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu