Blockchain Stories
Het is voorbij: Duitsland heeft alle Bitcoin verkocht
Bitcoin Nieuws

Het is voorbij: Duitsland heeft alle Bitcoin verkocht

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Duitsland heeft al zijn in beslag genomen Bitcoin verkocht, en de crypto community heeft hier veel over te zeggen. De officiële Bitcoin wallet van de Duitse overheid is nu leeg, volgens de gegevens van Arkham Intelligence. Dit betekent waarschijnlijk het einde van de verkoopdruk vanuit deze economische grootmacht.

Goed om te weten is dat de Bitcoin in beslag genomen is door de Duitse staat Saksen en dat zij verplicht waren om alle Bitcoin te verkopen. In totaal werd er zo’n 50.000 BTC in beslag genomen en de afgelopen maand op de markt gedumpt.

Laatste verkoop van Bitcoin door Duitsland

Op donderdag had de Duitse overheid nog 4925 BTC in bezit, ter waarde van ongeveer $286,36 miljoen. Dit was een groot verschil met de 50.000 BTC die de overheid op 19 juni nog bezat, na de inbeslagname van de illegale streaming website Movie2k.

Vrijdag begon de overheid met het terugsturen van 4169 BTC naar verschillende crypto exchanges, waaronder Kraken en Coinbase. Later op de dag werden de laatste BTC naar Flow Traders en een institutionele OTC dienst gestuurd.

Is dit de bodem voor Bitcoin?

De verkopen door Duitsland kwamen op een moment dat ook de Amerikaanse overheid Bitcoin verkocht die zij van criminelen hadden geconfisqueerd. De markt had daarnaast te maken met angst over terugbetalingen aan schuldeisers van de failliete Mt. Gox Bitcoin exchange. Deze factoren, samen met een gebrek aan vraag en liquiditeit, zorgden ervoor dat de Bitcoin koers vorige week daalde tot onder de $54.000, de grootste terugval sinds het hoogtepunt van $73.000 in maart.

Online vierden Bitcoin investeerders het einde van de verkoop door de Duitse overheid, maar er was ook veel kritiek op de beslissing om de Bitcoin te verkopen voor euro.

Nu de verkoop afgerond is, zien analisten dit als een goed moment voor nieuwe investeerders om in te stappen. Institutionele beleggers hebben deze week veel Bitcoin ingekocht en dit was de op een na hoogste inflow sinds maart. In totaal ging er meer dan $1 miljard naar Bitcoin ETF’s.

De impact van de verkoop door Duitsland blijft zichtbaar in de markt. Ondanks de uitdagingen heeft Bitcoin zijn waarde behouden en staat de koers momenteel rond de $58.100.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu