Blockchain Stories
Fear and Greed Index op 25: Laatste keer was november 2022 tijdens de FTX crash
Bitcoin Nieuws

Fear and Greed Index op 25: Laatste keer was november 2022 tijdens de FTX crash

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Crypto Fear & Greed Index, een indicator die het sentiment van investeerders meet, laat zien hoe bereid mensen zijn om geld in de markt te stoppen. Gedurende het afgelopen jaar bleef deze index opvallend hoog, waarbij de Extreme Fear zone volledig werd vermeden. Dit veranderde echter toen de index in Extreme Fear zakte.

De laatste keer dat dit gebeurde was in november 2022 toen Bitcoin nog rond de $16,340 handelde.

Extreem lage Fear and Greed Index

De Bitcoin markt heeft op het moment te maken met een enorm lage Fear and Greed Index van 25 punten. Dit is de eerste keer sinds 18 maanden dat de index weer Extreme Fear aangeeft. De laatste keer dat we hiermee te maken hadden, was de instorting van de FTX. 

Op het moment is de cryptomarkt getroffen door de terugbetalingen van Mt. Gox en een non-stop verkoopgolf door de Duitse deelstaat Saksen. Duitsland heeft inmiddels al zijn Bitcoin verkocht.

Wat betekent dit voor de prijzen?

Hoewel de terugkeer naar Extreme Fear geen nieuw fenomeen is, is het de lange periode sinds het sentiment zo laag is geweest die opvalt. Historisch gezien biedt een lage Crypto Fear & Greed Index een kans voor de bulls. Tijdens de FTX crash van 2022 steeg de Bitcoin koers van $16.000 naar boven de $40.000 binnen een jaar. Deze trend suggereert dat het kopen in tijden van angst gunstig kan zijn voor investeerders.

Een bekende wijsheid onder ervaren beleggers luidt: “Be greedy when others are fearful” Dit betekent dat het kopen wanneer iedereen angstig is, zoals nu, meestal het beste moment is om de markt te betreden. Als de markt een soortgelijke beweging volgt als in 2022, kunnen we een periode van zijwaartse handel zien voordat een herstel plaatsvindt dat de prijzen naar nieuwe hoogten kan stuwen.

De kans is groot dat het sentiment binnenkort wel weer gaat stijgen. De gestage instroom van Bitcoin ETFs zal waarschijnlijk een positieve invloed hebben. De afgelopen tijd zagen de ETFs een aanzienlijk instroom. 

Wat brengt de toekomst?

De huidige score van 25 op de Crypto Fear & Greed Index plaatst het aan de bovenkant van de Extreme Fear zone. Dit betekent dat de markt gemakkelijk terug kan keren naar de Fear zone, maar het biedt ook bears de mogelijkheid om het sentiment verder in Extreme Fear te duwen. Voor beleggers kan dit een ideaal moment zijn om in te stappen en te profiteren van mogelijke toekomstige prijsstijgingen.

De markt heeft in het verleden laten zien dat periodes van extreme angst gevolgd kunnen worden door sterke herstelbewegingen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu