Blockchain Stories
Ethereum gas fees op laag niveau: wat betekent dit voor de ETH koers?
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum gas fees op laag niveau: wat betekent dit voor de ETH koers?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De daling van gas fees op het Ethereum netwerk naar het laagste niveau in bijna twee maanden roept vragen op over de mogelijke impact op de ETH koers. Terwijl de activiteit op het netwerk afneemt, wordt gespeculeerd over de toekomstige prijsbewegingen van Ethereum, vooral met de mogelijke aanstaande goedkeuring en lancering van de Ethereum spot ETF.

Momenteel staat de koers van Ethereum rond de $3.154, een stijging van bijna 1% in de afgelopen 24 uur en meer dan 4% in de afgelopen zeven dagen. Ondanks deze positieve prijsbeweging is het handelsvolume met 26,4% gedaald in dezelfde periode. Dit wijst op een mogelijke afname in handelsactiviteit, hoewel de koers zelf is gestegen.

Verminderde netwerkactiviteit en gas fees

On-chain gegevens van CryptoQuant laten zien dat de gemiddelde gas fees op het Ethereum netwerk (in Gwei) sinds mei 2024 gestaag zijn gedaald. De 7-daagse voortschrijdende gemiddelde gasprijs is sinds begin juni in een dalende trend, wat aangeeft dat de netwerkactiviteit afkoelt. Dit wijst op een afname van de vraag van investeerders naar Ether, wat kan suggereren dat er op dit moment minder interesse is.

Ahead of the Upcoming Approval of the ETH Spot ETF
Bron: cryptoquant.com

Gas fees op het Ethereum netwerk stijgen meestal wanneer er veel activiteit is, zoals tijdens periodes van intensief transactievolume. De huidige lage gas fees geven echter aan dat de netwerkactiviteit is afgenomen, wat samenvalt met een daling van het investeerdersentiment.

Verwachtingen rondom de Ethereum spot ETF

De periodes van verhoogde gas fees vallen vaak samen met prijsstijgingen van Ethereum. Dit komt doordat een bullish marktsentiment meer netwerkdeelnemers aantrekt. De vraag rijst of de recente kalmte op het netwerk de voorbode is van een storm, vooral gezien de (mogelijke) aankomende goedkeuring van de Ethereum spot ETF.

De lancering van deze ETF zou de netwerkactiviteit aanzienlijk kunnen verhogen en een katalysator kunnen zijn voor een prijsstijging van ETH.

Nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen

Ondanks de afname in interesse in het Ethereum ecosysteem, zijn er belangrijke ontwikkelingen gaande die gebruikers naar het netwerk zouden kunnen trekken. Op 11 juli bespraken Ethereum ontwikkelaars de voortgang van de Pectra en PeerDAS testnets. De Pectra upgrade richt zich op het aanpassen van de blob gas limiet om de efficiëntie van gegevensverwerking te optimaliseren en zo de schaalbaarheid van Ethereum te verbeteren.

Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar mogelijke kwetsbaarheden in de software van Ethereum, met als doel de netwerkbeveiliging te verbeteren. Deze ontwikkelingen, samen met de voortgang in de testnet lanceringen, kunnen bijdragen aan een stabieler en veiliger netwerk, wat op lange termijn de interesse van gebruikers en investeerders zou kunnen vergroten.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu