Blockchain Stories
Honderden DeFi protocollen in gevaar na DNS-aanval
Nieuws

Honderden DeFi protocollen in gevaar na DNS-aanval

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Honderden DeFi protocollen zijn erg kwetsbaar na een DNS-aanval, waarbij aanvallers gebruikers omleiden naar kwaadaardige sites om ze geld afhandig te nemen. 

DeFi protocollen in gevaar

Honderden DeFi protocollen lopen aanzienlijk gevaar na een DNS-aanval, laat blockchain beveiligingsbedrijf Blockaid weten op X (Twitter):

Deze inbraak was gericht op DNS gegevens die op Squarespace worden gehost en deze omleidt naar kwaadaardige IP-adressen. De aanval had aanzienlijke gevolgen voor verschillende DeFi protocollen, waaronder Compound en Celer Network, door gebruikers om te leiden naar sites die hun wallets leegtrokken. 

Nog steeds kwetsbaar

Ido Ben-Natan, CEO van Blockaid, merkte op dat ongeveer 228 front-ends van het DeFi protocol nog steeds erg kwetsbaar zijn. Dit is het resultaat van een aanval van de Inferno Drainer groep, die een wallet-kit gebruiken om geld te stelen. Deze kit verleidt gebruikers om transacties te ondertekenen waarmee hun activiteit aan de aanvallers wordt overgedragen. 

Meestal maakt zo’n aanval gebruik van phishing websites of gecompromitteerde domeinen. Ben-Natan benadrukt dat Blockaid de adressen van de betrokken mensen bijhoudt en samenwerkt met de crypto community om gecompromitteerde sites te melden. 

Extra beschermingslag

Matthew Gould, oprichter van Unstoppable Domains, stelde voor om geverifieerde oncahin-records voor domeinen te maken om hiermee een extra beschermingslaag toe te voegen. Hij liet op X (Twitter) weten:

Hierbij stelde Gould een nieuwe functie voor waarbij een handtekening uit de wallet van de gebruikers vereist is voor DNS-updates. Dit maakt het veel moeilijker voor hackers, aangezien ze zowel de registrar als de gebruiker afzonderlijk moeten binnendringen. 

Kwetsbaarheden van DeFi

De aanval benadrukt de aanhoudende kwetsbaarheden van de DeFi markt en onderstreept daarbij de noodzaak van betere beveiligingsmaatregelen. Verbeterde beveiligingsprotocollen, strakke samenwerking en proactive strategieën zijn essentieel om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. De DeFi gemeenschap moet goed samenwerken om vergelijkbare incidenten te voorkomen in de toekomst. 

Samenvatting

Samenvattend zijn honderden DeFi protocollen nog erg kwetsbaar na een flinke DNS aanval. De aanval benadrukt aanhoudende kwetsbaarheden op de DeFi markt en onderstreept de noodzaak van betere beveiligingsmaatregelen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu