Blockchain Stories
Dogecoin whale accumulatie stijgt met meer dan 800%
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin whale accumulatie stijgt met meer dan 800%

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin (Ticker: DOGE) was een van de weinige cryptomunten die een toename in whale activiteit zag. Volgens IntoTheBlock verraste de Dogecoin whale groep de markt tussen 9 en 11 juli. 

Op 9 juli was de netto-instroom van whales37 miljoen. De netto instroom is het verschil tussen de instroom en uitstroom van whales. Wanneer het negatief is, betekent het dat whales veel munten distribueren.

Whales stijgen, prijs daalt

Dit was de eerdere situatie met DOGE. Maar snel vooruit naar 11 juli, was de netto instroom op een ongelooflijke hoogte van 364 miljoen. Deze stijging vertegenwoordigde een toename van meer dan 800% en gaf ook aan dat de accumulatie door Dogecoin whales intens was. 

image 47
Bron: IntoTheBlock

Wanneer whales zulke transacties maken, beschouwt de bredere markt dit als een signaal om te kopen en anticipeert men op een prijsstijging. Maar voor DOGE is dat niet het geval geweest, of het is veilig om te zeggen dat de impact nog niet zichtbaar is. 

Op het moment van schrijven was de prijs van DOGE $0,1069. Hoewel dit een daling van 1,89% was in de afgelopen 24 uur, vertegenwoordigde het een stijging van 4,08% in de afgelopen zeven dagen.

Een van de redenen waarom de accumulatie door Dogecoin whales geen significant effect heeft gehad op de prijs, is de Open Interest (OI). Deze indicator verwijst naar de som van de waarde van open contracten in de markt. 

Wanneer de OI toeneemt, betekent dit dat marktdeelnemers meer geld in de markt stoppen en netto posities verhogen. Aan de andere kant, een daling impliceert dat handelaren bestaande posities sluiten en liquiditeit uit de markt halen.

DOGE mikt op $0,11, of niet…

Gewoonlijk ondersteunt een toename van de OI de prijstrend in een stijgende beweging. Maar wanneer de OI daalt, daalt ook de prijs. Op het moment van schrijven toonden on chain gegevens van Santiment aan dat de Open Interest van Dogecoin was gedaald tot $2,50 miljard. 

Dit was het laagste punt sinds 27 januari. De eenvoudige interpretatie hiervan is dat handelaren DOGE’s prijsactie niet vertrouwen om aanzienlijke winsten op te leveren. Als dit het geval blijft, kan het voor de munt moeilijk zijn om te herstellen.

image 48
Bron: Santiment

Om te beoordelen waar de prijs zou kunnen komen, analyseerden we de Liquidation Heatmap. Deze heatmap toont prijsniveaus waar een liquidatie evenement zou kunnen plaatsvinden. Als liquiditeit geconcentreerd is op een punt, kan de prijs in die richting bewegen. 

Liquidatie treedt op wanneer een beurs gedwongen wordt de positie van een handelaar te sluiten vanwege het onvermogen om aan de margerequirement te voldoen. Op het moment van schrijven zagen we dat er hoge liquiditeit was bij $0,11. Als de koopdruk toeneemt, zou de prijs van DOGE naar dat niveau kunnen bewegen. 

image 49
HyBlock Capital

Als de impact van de Dogecoin whales laag blijft, bestaat er nog een andere concentratie van liquiditeit bij $0,098. Als de verkoopdruk dus groter is dan de koopdruk, zou DOGE kunnen dalen naar de genoemde prijs.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu