Blockchain Stories
Cardano richting $0,42: kan ADA zijn opwaartse trend voortzetten?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano richting $0,42: kan ADA zijn opwaartse trend voortzetten?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Cardano (ADA) is recentelijk gestaag aan het klimmen richting het weerstandsniveau van $0,42. Deze opwaartse beweging, die al een tijdje bezig is, zorgt voor een positief sentiment onder ADA investeerders. Ze vragen zich af of Cardano (ADA) zijn bullish momentum kan behouden en door dit significante weerstandsniveau kan breken.

Technische analyse van de opwaartse trend van ADA

De Cardano koers handelt nu rond de $0,4084, dit is zo’n 2,5% hoger dan gisteren. ADA heeft een marktkapitalisatie van meer dan $14,5 miljard en een handelsvolume van meer dan $350 miljoen (een stijging van 25%).

Op de 4-uursgrafiek stijgt de prijs van ADA gestaag met een sterk bullish momentum richting het $0,42 weerstandsniveau. Het is duidelijk dat ADA boven het 100-daagse Simple Moving Average (SMA) is gebroken (blauw), wat wijst op een potentiële verdere stijging. De RSI van 73.93 is echter sterk oversold, hetgeen we ook op 3 juli zagen.

ADAUSDT 2024 07 12 16 39 13
Bron: Trading View (4U)

Op de 1-daagse grafiek, hoewel de prijs van ADA nog steeds onder het 100-daagse SMA handelt, is er een gestage stijging richting het $0,42 weerstandsniveau. Als dit opwaartse momentum aanhoudt, kan Cardano dit niveau bereiken en doorbreken. De RSI ziet hier er een stuk minder oversold uit en staat op 54.84.

ADAUSDT 2024 07 12 16 39 43
Bron: Trading View (1D)

Toekomstperspectieven voor Cardano

Als Cardano zijn huidige bullish momentum kan behouden en het $0,42 niveau kan bereiken en daarboven kan sluiten, kan het verder omhoog gaan om het $0,52 weerstandsniveau te testen. Wanneer dit niveau wordt doorbroken, kan ADA verdere prijsstijgingen ervaren richting het $0,68 weerstandsniveau en mogelijk nog hogere niveaus.

Aan de andere kant, als de prijs van ADA een terugval ervaart bij $0,42, kan het opnieuw beginnen te dalen richting het $0,33 ondersteuningsniveau. Verder kan Cardano een verdere prijsdaling zien naar het $0,23 ondersteuningsniveau en misschien nog lagere niveaus als dit $0,33 punt wordt doorbroken.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu