Blockchain Stories
SEC stopt onderzoek naar Paxos: BUSD is geen security
Binance Nieuws

SEC stopt onderzoek naar Paxos: BUSD is geen security

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft besloten geen handhavingsmaatregelen te nemen tegen Paxos met betrekking tot de stablecoin BUSD. Dit betekent het einde van een onderzoek dat meer dan een jaar heeft geduurd.

Opluchting na lange onzekerheid

Walter Hessert, hoofd strategie bij Paxos, is opgelucht en stelt dat dit besluit voor meer zekerheid in de markt zal zorgen. “Het is wat we al die tijd al verwachtten en hopelijk brengt dit meer duidelijkheid voor de groeiende groep grote ondernemingen,” aldus Hessert.

Het onderzoek begon met een Wells notice van de SEC aan Paxos in 2023, waarin werd gesuggereerd dat er mogelijke handhavingsacties zouden komen vanwege de BUSD stablecoin. De SEC beweerde dat BUSD een security zou zijn omdat het winst opleverde door de reserves, waarvan de opbrengsten werden doorgegeven aan gebruikers van Binance.

Context en juridische strijd

Paxos lanceerde BUSD in samenwerking met Binance in 2019. Hoewel BUSD nooit zo groot werd als concurrerende stablecoins USDT en USDC, werd het toch een belangrijke speler binnen het Binance ecosysteem. De SEC argumenteerde in een rechtszaak tegen Binance dat BUSD een investeringscontract was, en dus een effect onder de Howey test. Binance stopte in 2023 met het gebruik van BUSD en converteerde alles van BUSD naar FDUSD.

Paxos was het hier niet mee eens en stelde dat BUSD volledig gedekt was door dollarreserves in een verhouding van 1:1. Ze gingen niet in op de winstclaims van de SEC.

De situatie escaleerde toen de SEC haar onderzoek active en lopend verklaarde tot juli 2024. De doorbraak kwam echter na een uitspraak van een federale rechter op 28 juni, die oordeelde dat de verkoop van BUSD geen security aanbieding was. Dit leidde tot de beëindiging van de aanklachten tegen Paxos.

Implicaties voor de cryptomarkt

De beslissing van de SEC wordt gezien als een belangrijke overwinning voor de uitgifte en regulering van stablecoins in de VS. Het geeft Paxos de mogelijkheid om verder te gaan met nieuwe partnerschappen en zakelijke plannen zonder regelgevende onzekerheid op de loer. Hessert merkt op dat de Wells notice een negatieve invloed heeft gehad op de samenwerking met andere bedrijven, waaronder PayPal.

Het besluit van de SEC komt ook op een moment dat het Congres nog geen stappen zet om wetgeving voor de cryptomarkt te creëren, waardoor deze uitspraak een grote overwinning is voor stablecoins.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu