Blockchain Stories
Pas op: DNS aanval richt zich op meerdere crypto websites
Nieuws

Pas op: DNS aanval richt zich op meerdere crypto websites

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu
  • Verwijdering van 2FA tijdens de domeinmigratie heeft geleid tot verhoogde kwetsbaarheid voor hacking.
  • Crypto sites zoals CelerNetwork en Compound Finance zijn getroffen of lopen risico door deze aanvallen.
  • Het wordt aanbevolen om tijdelijk alle crypto activiteiten te stoppen tot de situatie onder controle is.

Momenteel zijn er meerdere DNS aanvallen die zich richten op de domeinregistratiedienst van Squarespace. De hackers sturen de legitieme website door naar een phishing website, in de hoop om crypto te stelen. Vandaag waren er meldingen dat Compound Finance zou zijn gehackt en op X verscheen een lijst met mogelijke domeinen die risico lopen. Belangrijkste advies? Even rust nemen en voorlopig niet met crypto interacties hebben totdat het probleem opgelost is.

Dit zijn domeinen die mogelijk risico lopen, ze zijn dus (nog) niet gehackt.

Wat is er precies aan de hand?

Bobby Ong, mede-oprichter van Coingecko, heeft via Twitter laten weten dat er een DNS aanval plaatsvindt die de Squarespace domeinregistrar treft. Enkele maanden geleden heeft Google zijn domein business verkocht aan Squarespace. Tijdens de verplichte migratie van deze domeinen naar Squarespace, werd twee-factor authenticatie (2FA) verwijderd, waardoor deze domeinen kwetsbaar werden en meerdere domeinen inmiddels zijn gehackt.

Het advies van Ong is duidelijk: Doe even geen crypto gerelateerde activiteiten en wacht een paar dagen af totdat de situatie onder controle is. Dit voorkomt dat je slachtoffer wordt van mogelijke aanvallen.

Gevaar voor crypto websites

CelerNetwork adviseerde gebruikers om geen gebruik te maken van hun diensten tijdens hun eigen onderzoek.

celer network hack
Bron: X (inmiddels verwijderd)

Inmiddels heeft CelerNetwork een poging tot overname van hun domeinen succesvol onderschept. Alle DNS records zijn hersteld en hun lopend onderzoek toont aan dat de aanval via derden kwam die buiten hun controle valt. Het team van Celer blijft de situatie nauwlettend volgen en updates verstrekken naarmate ze meer informatie krijgen.

Hoewel Celer en Compound bij dezelfde registrar zitten, zijn de andere domeinen op de lijst nog niet gehackt. Ze delen echter dezelfde registrar, waardoor ze wel risico lopen op aanvallen. Maar vooralsnog is het belangrijk om te weten dat deze domeinen alleen risico lopen, en nog niet daadwerkelijk gehackt.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu