Blockchain Stories
OPSEC daalt met ongeveer 90% na beveiligingslek
Altcoin Nieuws

OPSEC daalt met ongeveer 90% na beveiligingslek

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een recente wending van gebeurtenissen heeft OpSec, een door AI aangedreven gedecentraliseerd cloud beveiligingsplatform, te maken gehad met een grote inbreuk toen externe aanvallers hun systeem binnendrongen op 10 juli. 

Deze beveiligingsfout leidde tot de ongeautoriseerde extractie van fondsen uit OpSec’s stakingcontract.

OpSec in actie

OpSec nam echter verantwoordelijkheid voor de situatie en gaf binnen een uur een verklaring af op X waarin het incident werd toegelicht. Ze merkten op: 

We nemen onmiddellijk maatregelen om de situatie aan te pakken door liquiditeit uit het huidige $OPSEC contract te halen. We moeten snel handelen om het contractadres (CA) te herstellen en te migreren.

Bron: OpSec official

Om verdere escalatie te voorkomen, nam het team ook contact op met de community voor steun en hulp. 

Om deze dringende migratie te ondersteunen, hebben we je hulp nodig. Stuur je $OPSEC tokens naar het onderstaande hersteladres om V2 tokens te ontvangen tijdens de migratie.

Bron: OpSec official

Waarschuwing afgegeven

Zoals te verwachten was, gaf OpSec ook een waarschuwing uit en verduidelijkte dat ze een ‘snapshot van huidige houders voor de V2 airdrop’ hadden genomen. Daarnaast heeft het team, als voorzorgsmaatregel, gebruikers geadviseerd om het huidige $OPSEC token niet te kopen totdat de situatie onder controle is. 

Ondanks deze inspanningen leek de community teleurgesteld over de situatie, zoals benadrukt door RAIDMACHINE.

Daarnaast is het $OPSEC token de afgelopen 24 uur met ongeveer 90% gedaald, wat wijst op afnemende interesse van investeerders, volgens onze gegevens. Ondanks de kritiek verzekerde OpSec gebruikers dat hun fondsen veilig zijn en heeft het team snel actie ondernomen door marketing- en ontwikkelingsportefeuilles naar nieuw geïsoleerde portefeuilles te migreren voor verbeterde beveiliging.

Deze migratie belooft verschillende voordelen, waaronder verbeterde contractbeveiliging, preventie van plotselinge dumpings, verminderde belastingimplicaties en verbeterde liquiditeit. Volgens het team:

Alle gebruikers zijn veilig. Als je een $OPSEC-houder bent die niet heeft gekocht na 15:15, woensdag 10 juli 2024, ben je volledig veilig. We zullen individuele gevallen indien nodig behandelen.

Bron: OpSec official

Recentelijk onthulde Kraken, een toonaangevende cryptocurrency exchange, ook een kritieke bug op 19 juni die onbevoegde gebruikers in staat stelde fondsen te genereren, wat resulteerde in ten minste $3 miljoen aan opnames van digitale activa. Deze incidenten dienen daarom als herinnering aan de voortdurende beveiligingsuitdagingen in het landschap van digitale activa.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu