Blockchain Stories
Goldman Sachs heeft plannen voor drie tokenisatie projecten
Nieuws

Goldman Sachs heeft plannen voor drie tokenisatie projecten

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Goldman Sachs is van plan om in 2024 drie tokenisatie projecten te lanceren, die zich richten op institutionele klanten en gebruik make van blockchain technologie voor diversificatie van activa en snellere transacties. 

Drie unieke tokenisatie projecten

In 2024 is Goldman Sachs van plan om drie tokenisatie projecten te introduceren, die zich richten op institutionele klanten en divesificatie van activa. Deze initiatieven gaan private blockchains inzetten om compliance en transacties te versnellen. Hiermee probeert Goldman Sachs zich te onderscheiden van de concurrentie. 

Grote traditionele financiële bedrijven kiezen steeds vaker voor blockchain technologie, naarmate de belangstelling van haar klanten voor digitale activa groeit. Goldman Sachs volgt deze trend naar de blockchain technologie en speelt in op de stijgende vraag naar tokenisatie van traditionele activa, met name RWA (Real World Assets). 

Tokenized activa

Matthew McDermott, hoofd digitale activa van Goldman Sachs, benadrukte het doel van de bank om een marktplaats voor tokenized activa te creëren, transactiesnelheden te verbeteren en soorten onderpand te diversifiëren. Hij verklaarde dat de initiële projecten zich op de Amerikaanse markt zullen richten, met name op het Amerikaanse fondsencomplex en de Europese schulduitgifte. 

De projecten zullen particuliere blockchains gebruiken voor naleving van de regelgeving. Deze stap brengt Goldman Sachs op één lijn met andere traditionele financiële spelers, zoals BlackRock, Franklin Templeton en Fidelity, die zich al een tijdje in de crypto-ruimte hebben gewaagd met producten als Bitcoin ETFs. 

Specifieke niche

In tegenstelling tot de andere financiële giganten kiest Goldman Sachs ervoor om zich te richten op openbare blockchains en daarbij een specifieke niche te betreden. De bank streeft ernaar om de toenemende marktliquiditeit te benutten, aangedreven door de BTC en ETH ETFs in de Verenigde Staten. Andere grote financiële instellingen, zoals JPMorgan en Citi, investeren ook in tokenisatie van activa. 

Bredere markttrend

McDermott merkte op dat de goedkeuring van de Bitcoin ETFs meer liquiditeit naar de markt heeft gebracht, waardoor pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en institutionele beleggers worden aangetrokken. De focus van Goldman Sachs op tokenisatie van RWA sluit aan bij bredere trends in de sector en de toenemende belangstelling voor digitale activa. 

Door private blockchains te gebruiken voor compliance en zich te richten op de Amerikaanse markt, probeert de bank te voldoen aan de veranderende behoeften van haar klanten en een voordeel tegenover de concurrentie te verwerven. 

Samenvatting

Samenvattend gaat Goldman Sachs in 2024 drie tokenisatie projecten introduceren, waarmee ze institutionele investeerders willen trekken. Hiermee proberen ze te profiteren van de groeiende belangstelling voor digitale activa en RWAs. 

De initiatieven hebben het doel om transactiesnelheden te verbeteren, activa te diversifiëren en nieuwe markten voor tokenized activa te creëren. Hiermee wordt Goldman Sachs gepositioneerd als een leider op het gebied van digitale financiën. 

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu