Blockchain Stories
“90% kans op nieuwe BTC ATH in maart 2025”
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

“90% kans op nieuwe BTC ATH in maart 2025”

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Sinds de lancering van Bitcoin in 2008 heeft het record op record gebroken. Elke keer als een nieuwe All Time High genoteerd wordt, denken critici dat het nu toch echt over is met de pret. De historie laat echter iets anders. De Bitcoin koers weet zich keer op keer te verbeteren. Volgens econoom Timothy Peterson is de kans bijzonder groot dat Bitcoin in maart 2025 een nieuwe all time high aantikt:

Gerespecteerd econoom

Timothy Peterson is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gerespecteerd econoom. Deze stelling van Peterson is daarom meer dan reëel te noemen. In zijn meest recente analyse geeft hij uitleg over deze toch wel ambitieuze voorspelling. Dit doet hij uitgebreid in een onderzoekspaper met de naam ‘Lowest Price Forward: Why Bitcoin’s Price is Never Looking Back’.

Dit onderzoekspaper werd al in 2019 gepubliceerd. Peterson heeft het paper echter nu herzien en richt zich hierbij puur op de NLB theorie. De NLB theorie geeft het moment aan waarop de laatste keer Bitcoin tegen een bepaald prijsniveau verhandeld werd, waarna het nooit meer naar dat niveau daalde.

Deze theorie heeft hij aan de hand van plotten en een lognormale schaal vergeleken met adoptie van technologie in andere sectoren. Het is een vrij complex en theoretisch verhaal, maar uiteindelijk komt hij uit op de ambitieuze voorspelling over maart 2025.

De wet van Metcalfe

In het onderzoekspaper gaat Peterson ook dieper in op de wet van Metcalfe. Deze wet geeft het volgende aan: de waarde van het netwerk is evenredig met het kwadraat van het aantal gebruikers.

Dit principe heeft Peterson ook op Bitcoin toegepast, waarbij hij stelt dat naarmate de gebruikersbasis van de digitale valuta groeit, de intrinsieke waarde hiervan naar verwachting exponentieel zou toenemen.

Peterson benadrukt hiermee dat het wachten is op een massale adoptie van crypto. Als een nog grotere groep crypto gaat omarmen, zorgt dit uiteindelijk voor een exponentiele groei van de intrinsieke waarde van Bitcoin. De intrinsieke waarde staat hierbij uiteraard gelijk aan de Bitcoin koers.

Hoe realistisch is deze voorspelling?

Voor de echte economen klinkt bovengenoemd verhaal waarschijnlijk logisch. Voor de normale leek is de analyse van Peterson vrij lastig te volgen. Hij gebruikt termen als vierkantsworteltijdmodel, waardoor het niet altijd even eenvoudig te volgen is.

De voorspelling van Peterson lijkt echter meer dan realistisch te zijn. Hij baseert zich op historie, op data, op specifieke wetten en op zijn eigen, economische kennis. Het is hierdoor meer dan goed voor te stellen dat zijn voorspelling uit gaat komen.

Om deze voorspelling uit te laten komen, heeft Bitcoin een lange weg te laten gaan. De afgelopen periode was pittig voor de grootste digitale valuta. De koers daalde aanzienlijk, mede doordat het beleggersvertrouwen aanzienlijk afnam. De afgelopen dagen lijkt Bitcoin de eerste tekenen van herstel ingezet te hebben. Mocht de voorspelling van Peterson uiteindelijk uitkomen, komen er zeer mooie tijden voor Bitcoin aan.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu