Blockchain Stories
UK rechtbank bevriest activa van Craig Wright in geschil van $1,9M
Nieuws

UK rechtbank bevriest activa van Craig Wright in geschil van $1,9M

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het Britse Hoogerechtshof heeft de tegoeden van Craig Wright bevroren en hem veroordeeld tot het betalen van £1,548 miljoen aan Peter McCormack wegens een lasterzaak met vals bewijsmateriaal. 

Activa van Craigh Wright bevroren

Het Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk heeft de WFO (Worldwide Freezing Order) uitgevaardigd tegen Dr. Craig Wright, waardoor hij zijn bezittingen niet kan verplaatsen totdat hij £1,548 miljoen aan juridische kosten aan Peter McCormack heeft betaald. 

Deze beslissing is het gevolg van een lasterzaak waarin vastgesteld werd dat Wright, die beweert de oprichter van Bitcoin te zijn, vals bewijs heeft geleverd. 

Het geschil

Het geschil tussen McCormak, de host van een cryptopodcast, en Wright begon in 2022 toen Wright hem aanklaagde wegens smaad. Wright beweerde dat McCormack hem had belasterd in posts op social media en in video’s op YouTube. Hierbij beschuldigde hij Wright ervan om ten onrechte te beweren Satoshi Nakamoto, de maker van Bitcoin, te zijn.

In het begin erkende de rechtbank dat McCormack de reputatie van Wright schaadde met deze uitspraken. Echter, vanwege Wright’s oneerlijke gedrag, waaronder het presenteren van vals bewijsmateriaal, kende de rechtbank hem slechts £1 aan nominale schadevergoeding toe. 

Het Hooggerechtshof heeft daarbij benadrukt dat de lasterzaak onderdeel is van Wright’s bredere pogingen om critici het zwijgen op te leggen. Veel critici hebben in twijfel getrokken dat Wright Satoshi is en dit wordt nog steeds veel gedaan. 

Toegang tot de Bitcoin

Rechter Mellor merkte op dat de lasterclaim van Wright deel uitmaakte van een grotere strategie om toegang te krijgen tot de Bitcoin die toe is geschreven aan Satoshi, met een waarde van miljarden dollars. De rechter beval Wright om McCormack £1,548 miljoen, $1,9 miljoen, te betalen om de juridische kosten te dekken. 

Hierbij verklaarde de rechter dat de zaak nooit had mogen worden voortgezet omdat deze was gebaseerd op leugens en vervalste documenten. Naast dit bevat vaardigde de rechtbank de WFO uit tegen Wright. Hierbij benadrukte de rechter Wright’s geschiedenis van het niet betalen van bevelen en het risico van verplaatsing van zijn bezitten:

“Onder alle omstandigheden ben ik ervan overtuigd dat het rechtvaardig en gemakkelijk is om de WFO te verlenen.”

Overwinning voor McCormack

Voor McCormack en de bredere crypto community is de juridische een belangrijke overwinning. Wright is door de jaren heen een controversieel figuur geweest, die vaak mensen aanklaagde die zijn bewering, dat hij Satoshi Nakamoto is, ontkenden. Het besluit van de rechtbank om zijn activa te bevriezen en aanzienlijke juridische kosten te eisen, benadrukt het standpunt van de rechterlijke macht tegen frauduleuze claims en oneerlijke praktijken. 

Deze zaak onderstreept het belang van eerlijkheid in juridische procedures, vooral in gevallen van laster. Wright’s pogingen om het rechtssysteem te gebruiken om zijn betwiste claims op de Bitcoin van Satoshi bij te zetten, is resoluut afgewezen. Dit onderstreept dat het rechtssysteem geen frauduleuze verhalen mag ondersteunen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu