Blockchain Stories
Tether CEO: ‘Nieuwe AI had OpenAI hack kunnen voorkomen’
Nieuws

Tether CEO: ‘Nieuwe AI had OpenAI hack kunnen voorkomen’

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De CEO van Tether, Paolo Ardoino, heeft beweerd dat gedecentraliseerde AI-modellen de OpenAI hack hadden kunnen, waarbij ze betere privacy en veiligheid voor gebruikers hadden beloofd. 

Gedecentraliseerde AI-modellen

De CEO van Tether, Paolo Ardoino, heeft laten weten dat Tether bezig is met gedecentraliseerde AI-modellen, waarmee ze de veiligheid en privacy willen verbeteren. Deze AI kan lokaal op apparaten draaien, waardoor de gebruikersgegevens behouden blijven en systeemonafhankelijkheid gegarandeerd wordt. 

Het initiatief is onderdeel van de nieuwe AI-divisie van Tether, die het doel heeft om normen vast te stellen voor open-source AI. Tether, die vooral bekend staat als uitgever van de USDT stablecoin, begeeft zich met deze inspanningen ook in de AI-sector. 

Tegenhouden van OpenAI hack

Op X (Twitter) heeft Ardoino beweert dat de nieuwe modellen die Tether ontwikkeld de OpenAI hack van vorig jaar tegen hadden kunnen houden:

Bij de OpenAI hack kreeg een hacker toegang tot de interne bericht van OpenAI, waarmee ze AI-productontwerpen probeerden te stelen. Het lukte de hacker echter niet om de kern van het AI-ontwikkelingssysteem te bereiken. 

In april 2023 werd het incident met werknemers en directeuren gedeeld, maar het werd niet openbaar gemaakt of gerapporteerd aan de wetshandhavers. Dit leidde tot ernstige kritiek op OpenAI. 

Hack voorkomen

Ardoino is van mening dat lokaal uitvoerbare (gedecentraliseerde) AI-modellen dit probleem hadden kunnen voorkomen. Zo legde hij uit dat de modellen privacy beschermen en veerkracht van het systeem garanderen. Moderne smartphones en computers zijn krachtig genoeg om algemene LLMs (Large Language Models) af te stemmen op gebruikersgegevens. Hierbij worden de verbeteringen op het apparaat behouden. 

Met dit bericht liet Ardoino doorschemeren dat Tether aan de oplossingen werkt en eindigde zijn bericht met ‘WIP’ (Work In Progress). Dit sluit aan bij de nieuwe AI-divisie van Tether. Het doel van deze divisie is het nemen van de leiding bij de ontwikkeling van open-source, multimodale AI-modellen. 

Samenvatting

Samenvattend wil Tether met het ontwikkelen van gedecentraliseerde AI de beveiliging verbeteren en een industriestandaard vaststellen. Hiermee moeten incidenten, zoals de OpenAI hack voorkomen worden. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu