Blockchain Stories
Polygon analyse: Enkele positieve punten, maar ook negatieve
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Polygon analyse: Enkele positieve punten, maar ook negatieve

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polygon (Ticker: MATIC) heeft onlangs zijn prestatiegegevens voor Q2 bekendgemaakt, wat een gemengd beeld onthulde van de netwerkactiviteit en financiële gezondheid. 

Hoewel de gegevens enkele positieve trends laten zien met betrekking tot actieve wallets, waren er opmerkelijke dalingen in belangrijke financiële en operationele gebieden. Daarnaast zagen we ook dat de Total Value Locked (TVL) daalde.

De positieve punten van het Polygon rapport

Het Q2 rapport voor het Polygon netwerk benadrukte verschillende positieve trends. Ten eerste steeg het aantal dagelijks actieve wallets tot 1,2 miljoen, een stijging van 45% ten opzichte van het vorige kwartaal en een aanzienlijke stijging van 230% op jaarbasis. 

Wekelijks actieve wallets zagen een stijging van 30% dit kwartaal, met een indrukwekkende groei van 120% op jaarbasis. Het rapport vermeldde ook een kwartaal stijging van 3% in dagelijkse transacties, bijna een stijging van 70% vergeleken met vorig jaar. 

Bovendien was er een opvallende toename van het aantal MATIC holders, dat dit kwartaal met meer dan 18% groeide en een stijging van meer dan 70% op jaarbasis overtrof.

De negatieve punten van het rapport

Het Q2 rapport voor het Polygon netwerk onthulde ook enkele belangrijke uitdagingen. Opvallend was dat de door het netwerk geïnde vergoedingen met meer dan 40% daalden in het tweede kwartaal en met meer dan 60% op jaarbasis. 

Ook daalde de omzet aanzienlijk, met een daling van bijna 80% op jaarbasis en meer dan 40% in Q2. Ondanks de groei in dagelijks actieve wallets, daalde het aantal dagelijks nieuwe wallets dat aan het netwerk werd toegevoegd met meer dan 35% ten opzichte van het vorige kwartaal en meer dan 60% vergeleken met vorig jaar.

Analyse van de TVL

De Total Value Locked (TVL) op het Polygon netwerk is de afgelopen maanden gedaald, volgens een analyse van DeFiLlama gegevens. Na een piek in februari, waarbij de TVL steeg tot meer dan $1,1 miljard, is er een duidelijke dalende trend zichtbaar. 

image 38
Bron: DeFiLlama

Aan het begin van Q2 bedroeg de TVL meer dan $1 miljard, maar deze daalde tot ongeveer $820 miljoen. Dit vertegenwoordigde een daling van meer dan 22% binnen het kwartaal en een daling van meer dan 12% op jaarbasis.

MATIC blijft momenteel bearish

Onze analyse van de prijs trend van MATIC op een dagelijkse tijdschaal liet zien dat hoewel de prijs over het algemeen niet goed heeft gepresteerd, er een recente opleving is geweest. 

In de afgelopen 24 uur is de prijs van MATIC met 2,20% gestegen, tot ongeveer $0,50 op 8 juli. Kortom, het ziet er weer positief uit! Ondanks deze recente stijging bleef de prijstrend van MATIC overwegend bearish. 

image 39
Bron: TradingView

De Relative Strength Index (RSI) bleef onder de neutrale 50-lijn, wat aangeeft dat de asset op het moment van schrijven nog steeds binnen een bearish trend zat.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu