Blockchain Stories
Zal Ripple vallen voor het bearish sentiment?
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Zal Ripple vallen voor het bearish sentiment?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De start van de week voor Ripple (Ticker: XRP) heeft geleid tot een merkbare verschuiving in het marktsentiment, waarbij meer traders nu kiezen voor shortposities tegen XRP

Deze verandering werd weerspiegeld in een van XRP’s belangrijkste derivaten indicatoren, wat duidt op een toename van het bearish sentiment onder traders. Het is dus nog maar de vraag welke kant het opgaat met Ripple.

Verandering in het sentiment van XRP

Onze analyse van de Ripple Funding Rate op Coinglass toonde een significante verschuiving in de marktdynamiek. De gewogen Funding Rate voor XRP, die op 7 juli ongeveer 0,00970% was, onderging een daling. De waarde zakte onder nul en was op het moment van schrijven -0,0046%. Deze verschuiving van een positieve naar een negatieve Funding Rate gaf een overgang aan van koper- naar verkoperdominantie.

In wezen suggereerde een negatieve Funding Rate dat short sellers bereid waren een premie te betalen om hun posities te behouden. Ze verwachten dus dat de prijs van XRP zal blijven dalen. Deze trend van toenemende shortposities gaf aan dat het sentiment van traders bearish was geworden op XRP. Het toonde ook aan dat meer traders een korte termijn prijsdaling van XRP verwachten.

image 33
Bron: Coinglass

Is er een herstel op komst?

Onze analyse van XRP op een dagelijkse tijdsframe grafiek bood inzicht in waarom veel traders shortposities tegen het asset hebben ingenomen. XRP begon de week met een dalende trend. De grafiek toont een daling van 6,60% tegen het einde van de handel op 7 juli, waarbij de prijs daalde tot $0,4283. Het is dus nog maar de vraag welke kant het op gaat met de prijs van XRP.

Dit herstel roept vragen op over de duurzaamheid van de recente prijsstijging. Gezien de volatiliteit en de recente trend naar short selling, kunnen traders en investeerders voorzichtig zijn.

image 34
Bron: TradingView

XRP momenteel vast in het bearish sentiment

XRP, op de dagelijkse tijdsframe grafiek, onderstreepte verder de aanwezigheid van het asset in een sterke bearish trend. Dit wordt benadrukt door de Relative Strength Index (RSI). Op het moment van schrijven lag de RSI van XRP onder de 40, wat bearish momentum aangeeft en suggereert dat het asset onder significante verkoopdruk staat.

Daarnaast lagen de voortschrijdende gemiddelden op de grafiek boven de prijs op het moment van schrijven. Dit duidt meestal op een bearish marktconditie, waarbij de voortschrijdende gemiddelden fungeren als weerstandsniveaus die elk potentieel prijsherstel kunnen belemmeren. De positionering van deze gemiddelden boven de prijs versterkt de notie dat de dalende trend sterk is.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu