Blockchain Stories
Waarom zijn memecoins vandaag zo hard gedaald?
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Waarom zijn memecoins vandaag zo hard gedaald?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De memecoin sector is een van de meest winstgevende sectoren in de cryptomarkt. De hele sector heeft sinds het begin van het jaar een mooie groei doorgemaakt.

Memecoin sector verliest waarde

In de afgelopen 24 uur hebben Dogecoin (Ticker: DOGE), Shiba Inu (Ticker: SHIB) en Pepe (Ticker: PEPE) een grote daling meegemaakt. Op het moment van schrijven was de DOGE koers $0,1064. De prijs zweefde de afgelopen dagen rond het $0,10970 niveau. Als de prijs dit niveau kan doorbreken, kan deze snel stijgen naar $0,13060.

De prijs van DOGE daalt al sinds 26 mei. Gedurende deze periode vertoonde DOGE meerdere lagere dieptepunten en lagere hoogtepunten, wat wijst op een bearish trend. Het is nog maar de vraag of DOGE deze trend binnenkort kan omkeren. 

image 33
Bron: TradingView

De RSI (Relative Strength Index) voor DOGE is de afgelopen dagen gestegen, wat impliceert dat het bullish momentum rond DOGE groeit. De CMF (Chaikin Money Flow) voor de DOGE token steeg ook tijdens deze periode, wat aangeeft dat de instroom van geld in DOGE aanzienlijk is toegenomen.

Shiba Inu (SHIB) en Pepe (PEPE)

SHIB vertoonde een vergelijkbaar patroon in termen van prijs. Na 30 mei vertoonde de prijs van SHIB een vergelijkbare bearish trend. Het potentieel voor een ommekeer voor SHIB was veel hoger. De RSI voor SHIB steeg tot 58, wat betekent dat het bullish momentum niet is afgenomen. 

Samen daarmee steeg ook de CMF, wat suggereert dat, net als bij DOGE, de instroom van geld in SHIB ook was toegenomen. Voor SHIB om zijn huidige trend te keren, zou het meerdere keren het $0,0000167 niveau opnieuw moeten testen voordat het verder kan rallyen.

image 33 1
Bron: TradingView

De prijs van PEPE vertoonde vergelijkbare bewegingen en indicatoren suggereerden ook een stijgende geldstroom en bullish momentum voor PEPE. Dit benadrukte de hoge correlatie tussen de topmemecoins in de sector.

Sociale data analyse

Het sociale volume voor elk van deze tokens daalde, wat aangeeft dat de populariteit van deze memecoins de afgelopen dagen sterk is afgenomen. Ondanks dit groeide het gewogen sentiment rond DOGE aanzienlijk, wat aangeeft dat het aantal positieve opmerkingen rond de token was gestegen. 

image 33 2
Bron: Santiment

PEPE zag ook een vergelijkbare stijging in positief sentiment. Aan de andere kant daalde het gewogen sentiment rond SHIB aanzienlijk.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu