Blockchain Stories
CryptoQuant CEO: ‘Bitcoin sell-offs van regeringen worden overdreven’
Bitcoin Nieuws

CryptoQuant CEO: ‘Bitcoin sell-offs van regeringen worden overdreven’

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De CEO van CryptoQuant, Ki Young Ju, heeft in een statement op X (Twitter) gezegd dat de impact grote Bitcoin sell-offs van regeringen en grote houders op marktvolatiliteit op lange termijn overdreven is. 

De volatiele cryptomarkt

De crypto, en in het specifiek Bitcoin, markt heeft de afgelopen tijd aanzienlijke volatiliteit meegemaakt. Sinds juni wordt deze gekenmerkt door grote sell-offs. Deze sell-offs komen met name door Bitcoin miners en grote bezitters, ook wel whales genoemd. 

Onlangs zijn er berichten opgedoken dat de Duitse overheid ook een deel van haar Bitcoin bezitten heeft verkocht en nog gaat verkopen. Vanwege de grote omvang deze transacties, worden ze gezien als whale bewegingen. 

Overdreven impact

Veel analisten zijn van mening dat deze sell-offs de verkoopdruk vergroten, waardoor de prijs is gedaald. De CEO van CryptoQuant, Kim Young Ju, is echter van mening dat grote Bitcoin sell-offs, met name die van overheden vaak overdreven worden. Zo plaatste hij op X (Twitter) het volgende bericht:

De afgelopen twee weken is er via adressen die gelinkt zijn aan de Amerikaanse en Duitse overheid meer dan $737 miljoen aan Bitcoin overgemaakt naar grote exchanges, zoals Coinbase, Bitstamp en Kraken. Deze transacties worden doorgaans gezien als sell-offs. Deze activiteit valt samen met een maandelijkse daling van de Bitcoin koers, wat de verkoopdruk groter maakte. 

Niet zo ernstig als het lijkt

Ondanks de negatieve krantenkoppen rondom de Bitcoin beweert Ju dat de situatie helemaal niet zo erg is als het lijkt. Uit de gegevens van CryptoQuant in het bericht van Ju blijkt dat de totale waarde van de Bitcoin instroom het afgelopen jaar aanzienlijk is geweest, met een totaal van meer dan $224 miljard sinds 2023. 

Van dit bedrag is ongeveer 4% gekoppeld aan activa die door overheden in beslag zijn genomen. Concreet gezien hebben overheden ongeveer $9 miljard aan in beslag genomen Bitcoin toegevoegd aan de marktkapitalisatie. Vergeleken met de totale markt is dit een relatief klein getal, wat erop wijst dat de Bitcoins die in handen zijn van overheden geen grote impact hebben op de markt. 

Samenvatting

Samenvattend kunnen we zeggen dat ondanks de grote sell-offs, waaronder die van overheden, op korte termijn volatiliteit en prijsdalingen kunnen veroorzaken. Echter, op lange termijn wordt de impact vaak overschat. 

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Cardano oprichter onthult plannen na hard fork, ADA koers bijna bodem

Julian Smits

Oplichters vinden manier om tokens in Solana wallets te verbranden

Michel Borggreve

Avalanche onthult grootste netwerkupdate sinds lancering van mainnet

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu