Blockchain Stories
Nieuwe leider in Engeland, wat betekent dit voor crypto?
Nieuws

Nieuwe leider in Engeland, wat betekent dit voor crypto?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Gister werd duidelijk dat er een grote politieke verandering in Engeland aanstaande is. De Labour Party won namelijk met ruime marge de verkiezingen in Engeland. Dit mag opvallend genoemd worden, aangezien de Conservatieve Partij maar liefst 14 jaar aan het bewind stond. Deze toch wel verrassende wending betekent wellicht goed nieuws voor crypto. Deze verandering kán namelijk voor een positieve verandering voor de cryptowereld in Engeland zorgen.

Onduidelijke regels

Wat voor veel Engelse investeerders een doorn in het oog is, is de onduidelijke regelgeving. De Engelsen lopen op dit gebied tegen dezelfde problemen aan als de Amerikanen. Wat is nou precies toegestaan in de wereld van crypto? Hoe zit het met belastingen op winst die met crypto gemaakt wordt? Dergelijke vragen zijn voor investeerders een doorn in het oog.

Ook cryptobedrijven lopen in Engeland tegen grenzen en onduidelijkheden aan. Zij zouden op grotere schaal cryptodiensten uit willen rollen, maar ook hier is veel onduidelijkheid over. Voor zowel de cryptobedrijven als voor de investeerders is nieuwe regelgeving daarom zeer wenselijk.

De vorige regering was juist van plan om deze maand cryptoregels in te voeren. Deze regels zouden veel meer duidelijkheid moeten verschaffen, maar kunnen voorlopig de ijskast in. Het is namelijk afwachten wat de nieuwe regering precies van plan is.

Wat zou er kunnen veranderen?

De komst van een nieuwe regering in Engeland biedt nieuwe kansen. Mogelijk gaat de nieuwe regering voor een positief cryptoklimaat zorgen. Of men tracht juist om de mogelijke opkomst van crypto te blokkeren. Desalniettemin is het reëel om te denken dat er het een ander gaat veranderen.

Wat in eerste instantie zou moeten gebeuren, is meer begrip vanuit de overheid. De overheid moet begrijpen wat de rol van crypto is, wat de toekomstige rol van crypto kan zijn en wat de gemiddelde burger aan crypto heeft. Bovendien moet de nieuwe regering de cryptobedrijven in Engeland ondersteunen in plaats van tegenwerken.

Tevens kan de nieuwe regering kiezen voor bijvoorbeeld een digitale valuta van de centrale bank. De mogelijkheid hiervoor in Engeland is reusachtig, aangezien men niet aan de Euro vastzit. De Engelse overheid zou hier een (flinke) voorsprong mee in kunnen nemen ten opzichte van andere landen. Maar, zo’n verandering gaat ongetwijfeld op veel weerstand stuiten van bijvoorbeeld aanhangers van het huidige monetaire stelsel.

Een andere optie is om digitale tokens te lanceren. De overheid zou het kopen, verkopen en verhandelen van deze digitale tokens hier een stuk eenvoudiger en sneller mee maken. Ook hierbij is het echter de vraag of de overheid zó ver wil gaan.

Het voorbeeld van Amerika volgen

In november staan de Amerikaanse presidentsverkiezingen op het programma. Het is goed mogelijk dat de Engelse overheid eerst deze verkiezingen afwacht, voordat men zelf aan de slag gaat met nieuwe cryptoregels. Wie er in Amerika aan de macht gaat komen, lijkt namelijk van grote invloed te zijn op de toekomst van crypto. Voor aanhangers van crypto is het te hopen dat Trump het voor het zeggen krijgt.  

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Japan’s nieuwe minister hint op hervorming crypto belasting voor groei

Timo Bruinsma

Bitcoin onder $60K: Investeringskansen in de cryptomarkt

Julian Smits

Kan de DeFi groei van Aerodrome Finance de interesse aanwakkeren?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu