Blockchain Stories
Bitcoin crasht naar $53.900, altcoins onder druk na miljardentransfer Mt. Gox
Altcoin Bitcoin Nieuws

Bitcoin crasht naar $53.900, altcoins onder druk na miljardentransfer Mt. Gox

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin is opnieuw flink gedaald en heeft een waarde bereikt van ongeveer $53.900 in de vroege ochtend. Ook andere cryptomunten zoals Ethereum en Dogecoin lijden zware verliezen. Deze recente daling wordt toegeschreven aan een grote transfer van 47.229 BTC door de failliete cryptobeurs Mt. Gox, ter waarde van $2,7 miljard.

De waarschuwing van 10x Research van een $50,000 Bitcoin lijkt steeds dichterbij te komen.

Grote transfer Mt. Gox

Vrijdagochtend verplaatste een door Mt. Gox beheerde wallet een groot bedrag aan Bitcoin naar een nieuwe hot wallet. Deze actie maakt deel uit van een groter plan om meer dan $9 miljard aan Bitcoin, Bitcoin Cash en fiat geld terug te betalen aan de schuldeisers van de exchange. Dit plan werd vorige maand openbaar gemaakt door de trustee van Mt. Gox. De beweging van deze enorme hoeveelheid Bitcoin heeft de toch al onzekere markt nog meer onder druk gezet.

miljardentransfer Mt. Gox
Bron: Arkam Intelligence

Bitcoin daalt en altcoins lijden harder

De val van Bitcoin heeft ook gevolgen voor andere cryptomunten. Ethereum, de op een na grootste cryptomunt, zakte onder de $3.000 en verloor 10% van zijn waarde. Andere altcoins zoals Binance Coin (BNB) en Toncoin (TON) daalden beiden 11%. Ook Dogecoin (DOGE) en cardano/”>Cardano (ADA) kregen harde klappen en verloren elk 15%.

Volgens gegevens van CoinShares zou de terugbetaling aan de schuldeisers van Mt. Gox mogelijk paniekverkopen kunnen veroorzaken, met als ergst denkbare scenario een daling van 19% in één dag als alle Bitcoin in één keer wordt verkocht. Hoewel dit zeer onwaarschijnlijk is, zorgt de onzekerheid voor veel angst in de markt. Dit wordt onderstreept door de daling van de Crypto Fear and Greed Index naar 29, wat wijst op extreme angst onder investeerders.

Liquidaties en extra druk

Naast de problemen rondom Mt. Gox, hebben ook andere factoren bijgedragen aan de daling van Bitcoin. Zo heeft de Duitse overheid een aanzienlijk deel van haar BTC voorraad verkocht en heerst er onzekerheid rondom de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Alles bij elkaar heeft geleid tot $682 miljoen aan liquidaties in de afgelopen 24 uur, waarbij de grootste liquidatie van $18,4 miljoen plaatsvond op Binance.

Liquidation Heatmap
Bron: CoinGlass

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Sui moet de $1.81 weerstand snel doorbreken, anders gebeurd er dit

Timo Bruinsma

Kunnen retail handelaren van Uniswap de prijs van UNI opnieuw redden?

Timo Bruinsma

Analyse van Shiba Inu kansen na mislukte uitbraak

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu