Blockchain Stories
Nieuw Ethereum voorstel EIP-7732 moet de blockchain versnellen
Altcoin Ethereum Nieuws

Nieuw Ethereum voorstel EIP-7732 moet de blockchain versnellen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum ontwikkelaars hebben een nieuwe Ethereum Improvement Proposal (EIP-7732) geïntroduceerd, die het validatieproces van blokken gaat herzien en de blockchain moet versnellen. Deze verandering is een reactie op de toenemende vraag naar efficiëntie binnen het Ethereum netwerk en is een belangrijke stap in de richting van snellere transactiebevestigingen, een streven van medeoprichter Vitalik Buterin.

Wat houdt EIP-7732 in?

EIP-7732 introduceert een belangrijke wijziging in de manier waarop blokken gevalideerd worden. De kern van dit voorstel is de zogenaamde Enshrined Proposer-Builder Separation (EPBS), waarbij het proces van blokcreatie wordt opgesplitst in een consensus proposer en een execution proposer.

De consensus proposer kiest de execution proposer, die vervolgens een geldig blok moet produceren met essentiële informatie, zoals een betaling of block hash, voor de proposer. Een groep validators, de Payload Timeliness Committee (PTC), zorgt ervoor dat de execution proposer het beloofde blok op tijd indient.

Waarom is dit belangrijk?

Het doel van EIP-7732 is om de belasting van validators te verminderen door de consensus- en executielagen te scheiden. Dit zou de efficiëntie en snelheid van het netwerk aanzienlijk moeten verhogen in theorie. Momenteel moeten validators beide rollen in een korte tijdspanne uitvoeren, wat kan leiden tot inefficiënties en vertragingen, zoals we vaak zien op het Ethereum netwerk.

Met EPBS kunnen validators zich direct richten op het valideren van consensus en de uitvoering op een later tijdstip controleren zonder de netwerkprestaties of veiligheid in gevaar te brengen. Daarnaast biedt het voorstel een trust-free uitwisseling tussen builders en proposers, wat de noodzaak van middleware (communicatie tussen software) wegneemt en zorgt voor gegarandeerde betaling en opname van geldige blokken.

EIP-7732 voorstel kan zorgen voor een hard fork

Vitalik Buterin benadrukte op 30 juni het belang van snelle transactiebevestigingstijden voor een goede gebruikerservaring op de blockchain. Dankzij de invoering van EIP-1559 en de stabiele bloktijden na de Merge, zijn de bevestigingstijden op Ethereum nu tussen de 5 en 20 seconden. Hoewel dit vergelijkbaar is met creditcardtransacties, vereisen sommige toepassingen nog hogere snelheden dan het huidige 12-seconden Gasper consensusmechanisme biedt.

Met EIP-7732 in bespreking en de belofte van de voorgestelde wijzigingen, kunnen hogere transactiesnelheden binnenkort werkelijkheid worden. Dit zou echter wel een nieuwe hard fork met zich mee kunnen brengen, wat betekent dat de wijzigingen niet compatibel zijn met eerdere versies.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

MATIC bearish sentiment, is $0.40 de volgende stop?

Timo Bruinsma

Michaël van de Poppe geeft update over zijn altcoin portfolio

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu