Blockchain Stories
Bitcoin: Waarom je je moet voorbereiden op een crash naar $53k
Bitcoin Nieuws

Bitcoin: Waarom je je moet voorbereiden op een crash naar $53k

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 4 juli daalde Bitcoin (Ticker: BTC), de grootste crypto qua marktkapitalisatie, met meer dan 3,5% en doorbrak zijn cruciale $60.000 support niveau.

Bearish inverted flag en pole prijsactie

In de nasleep van deze grote daling zag veteraan trader en analist Peter Brandt een bearish inverted flag en pole prijsactie op de BTC grafiek. In zijn post op X benadrukte Peter het bearish sentiment en voegde een grafiek toe waarin BTC niet alleen een belangrijk steunniveau doorbreekt, maar ook uit een bearish vlag patroon breekt.

Waarom daalt Bitcoin?

De mogelijke reden achter de massale daling van BTC kan een recente update zijn van Bloomberg ETF expert James Seyffart. Op 4 juli plaatste James een bericht op X waarin hij aangaf dat er een kleine kans is dat de United States Securities and Exchange Commission (SEC) een spot Ethereum ETF (Exchange Traded Fund) zal goedkeuren voor de voorspelde lanceringsdata. 

James verklaarde: 

Ik heb op dit moment weinig vertrouwen in die lanceringsdatum voorspellingen. Er is geen deadline en SEC’s Corp Fin neemt de tijd (ik geef ze geen ongelijk). Maar deze veranderingen waren zeer minimaal en ik weet niet waarom de ETF’s niet binnen een paar weken klaar zouden zijn.

Bron: James Seyffart

Impact van BTC op altcoins

Na de massale doorbraak van Bitcoin werden altcoins aanzienlijk beïnvloed. Top altcoins, waaronder Ethereum, Solana, BNB, XRP en Dogecoin, hadden ook grote prijsdalingen. 

Volgens onze koersgegevens hebben ETH, SOL, BNB, XRP en DOGE in de afgelopen 24 uur een prijsdaling van respectievelijk 4,8%, 10%, 6%, 5,5% en 6,5% ervaren.

Angst in de markt

Deze prijsdaling van Bitcoin heeft angst gecreëerd in de markt, aangezien de open interest (OI) van Bitcoin met meer dan 3% is gedaald, volgens on chain bedrijf CoinGlass.

Technische en prijs prestatie analyse van Bitcoin

Volgens deskundige technische analyse ziet Bitcoin er bearish uit en bevindt het zich momenteel op de 200 EMA (Exponential Moving Average). Hoewel deze 200 EMA mogelijk support biedt, signaleren het huidige marktsentiment en de interesse van investeerders een bearish vooruitzicht voor BTC. 

image 25 1
Bron: TradingView

Als BTC op een dagelijkse tijdsframe een candle sluit onder de 200 EMA en het $57.700 niveau, dan kunnen we de komende dagen een grote prijsdaling verwachten van 8% waarbij de BTC koers $53.000 zal bedragen. Als dit gebeurt, zal volgens Coinglass data bijna $1 miljard aan longposities worden geliquideerd.

image 25 2
Bron: Coinglass

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

De Bitcoin koers herstelt zich boven $57.000 en altcoins volgen

Thanh Lanh Tran

Vitalik Buterin doneert mogelijk 100 ETH aan Ethereum organisatie

Thanh Lanh Tran

Bitcoin whales kopen de dip op

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu