Blockchain Stories
Verwachting: Ethereum gaat Bitcoin outperformen in Q3
Altcoin Bitcoin ETF Ethereum Nieuws

Verwachting: Ethereum gaat Bitcoin outperformen in Q3

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de cryptowereld wordt vaak een vergelijking tussen ETH en BTC gemaakt. Logisch ook. BTC is de godfather van alle digitale valuta’s, terwijl ETH al sinds het begin de grootste altcoin is. Deze twee digitale valuta’s strijden bovenal vaak om dezelfde investeerders. Daarbij is het interessant om te zien dat de Bitcoin dominantie kleiner wordt. Ondertussen is ook nog de verwachting dat ETH in Q3 van 2024 beter gaat presteren dan BTC. Waar komt deze verwachting vandaan?

3 mogelijke oorzaken

De verwachting dat ETH beter dan BTC gaat presteren, is te danken aan een samenloop van omstandigheden. Deze omstandigheden worden door het bedrijf K33 Research in een uitgebreide analyse gedeeld. Graag vatten wij deze 3 mogelijke oorzaken voor je in het kort samen.

Oorzaak 1: lancering van de Ethereum Spot ETF’s

Na maanden van speculaties lijkt het moment steeds dichterbij te komen. Het moment van de lancering van de Ethereum Spot ETF’s. In eerste instantie werd de datum van 4 juli genoemd, maar die datum werd uiteindelijk niet gehaald. Het is nu de verwachting dat de Ethereum Spot ETF’s in de week van 15 juli gelanceerd worden.

Als deze verwachting uitkomt, kán dit een hoop goed doen voor de Ethereum koers. De ETF’s creëren mogelijk een forse instroom aan nieuw geld en brengen wellicht ook extra beleggersvertrouwen met zich mee. Tevens boren de Ethereum ETF’s een nieuwe groep van beleggers aan. Het is daarom goed mogelijk dat veel mensen in ETH beleggen en daardoor de ETH koers opdrijven.

Verandering vraag & aanbod bij BTC

Bitcoin lijkt op dit moment weer even de wind van voren te krijgen. Het is namelijk zo dat er een grote hoeveelheid BTC op de markt vrij gaat komen. De vraag-aanbod balans verandert, waardoor de BTC koers mogelijk gaat dalen.

Deze verandering in de vraag-aanbod balans komt onder meer door verkopen van Mt. Gox, de Amerikaanse overheid en de Duitse overheid. Ook zijn bepaalde whales bijzonder actief met de verkoop van Bitcoin. Er komt hierdoor veel BTC op de markt vrij, terwijl de vraag min of meer gelijk blijft. De logische, economische beredenering is dat de BTC koers hierdoor zou moeten dalen.

FOMO

Na de lancering van de Ethereum ETF’s kunnen beleggers last krijgen van FOMO. Oftewel van Fear Of Missing Out. Mocht de ETH koers na de lancering van de Spot ETF’s stijgen, willen veel investeerders hiervan profiteren. Zij zijn in ieder geval vooral bang om hier níet van mee te profiteren. Het gevolg laat zich al raden: ze volgen de ETH koers eigenlijk en besluiten om bij een stijgende koers te investeren.

Aangezien ETH het bullish momentum lijkt te hebben, is de kans op FOMO bij ETH groter dan bij BTC. Tegelijkertijd is het belangrijk om Bitcoin nooit uit te vlakken. De ervaring leert dat de Bitcoin bewegingen veelal leidend zijn voor de rest van de cryptomarkt. Wellicht dat de ETH Spot ETF’s dit patroon een halt toe kunnen roepen. Het is wachten op de lancering hiervan.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

OKX bereikt mijlpaal met hoogste Ethereum-euro handelsvolume in 24 uur

Thanh Lanh Tran

Polkadot verder in het nauw: daling van 20%

Scott

Balchunas: “Ethereum ETF in schaduw van Bitcoin ETF”

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu