Blockchain Stories
Solana memecoins presteren onverwacht ongekend goed
Altcoin Memecoin Nieuws Solana

Solana memecoins presteren onverwacht ongekend goed

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eerder berichtten wij al over het feit dat memecoins de huidige rally leiden. Iets dat onder meer toe te schrijven is aan Bonk, Floki en Brett. Tegelijkertijd valt op dat de Solana memecoins ongekend goed presteren. Sinds het begin van het jaar hebben deze memecoins Ethereum met ruim 800% overtroffen qua groei. Dit blijkt uit een rapport van CoinMarketCap.

Talloze Solana memecoins

In de afgelopen periode zijn talloze Solana memecoins op de markt gebracht. Dit zijn allemaal memecoins die gebaseerd zijn op het Solana ecosysteem en vooral aan het einde van 2023 het levenslicht zagen. Ook aan het begin van dit jaar zijn nog meerdere Solana memecoins gelanceerd.

De timing hiervan lijkt prima te zijn geweest. Met name vanaf het begin van dit jaar hebben de verschillende soorten memecoins een indrukwekkende groei doorgemaakt. Dit geldt onder meer voor de Solana memecoins, de Ethereum memecoins en de AI memecoins.

Voorsprong van de Solana memecoins

Op het moment van schrijven hebben de Solana memecoins een flink voorsprong ingenomen:

  • Marktaandeel van bijna 10%. Op dit moment hebben de Solana memecoins een marktaandeel van bijna 10%. Dit marktaandeel is met name in de afgelopen weken hard gestegen ten gevolge van de goede prestaties.
  • Gemiddeld rendement van 8,469%. Uit het rapport van CoinMarketCap blijkt dat het gemiddelde rendement van de Solana memecoins maar liefst 8,469% is. Dit is een groot verschil met het lagere gemiddelde rendement van ETH memecoins.

De totale memecoins markt neemt nu maar liefst 22% van de gehele cryptomarkt in. Dit marktaandeel is alsmaar verder stijgende en lijkt verder te groeien in de komende jaren. Dit is nu dus deels op het conto van de Solana memecoins te schrijven.

Opvallende speler: Dogwifhat

De memecoin Dogwifhat (WIF) neemt op dit moment de leiding in van alle Solana memecoins. Alleen al in de afgelopen 24 uur maakte deze memecoin een groei van meer dan 12% door. Deze groei komt niet uit de lucht vallen, maar is een vervolg op de geweldige week die WIF vorige week doormaakte. Alleen al vorige week steeg de Dogwifhat koers met meer dan 40%.

Andere opvallende speler: Billy

Ook Billy (BILLY) is een opvallende speler in de wereld van Solana memecoins. Deze memecoin werd enige tijd geleden gelanceerd en heeft nu de marktkapitalisatie van $100 miljoen doorbroken. Het is met deze marktkapitalisatie de op één na grootste platform van het gehele Solana platform.

De ongewilde invloed van beroemdheden

De stijging van de Solana memecoins kan niet los gezien worden van beroemdheden. Meerdere beroemdheden werden namelijk getroffen door een hack van één (of meerdere) van hun social media accounts. Op deze accounts werd vervolgens reclame gemaakt voor Solana memecoins.

Dit geeft direct het pijnpunt van de Solana memecoins aan. En het pijnpunt van memecoins in het algemeen. Deze digitale valuta’s hebben weinig achterliggende waarde en worden soms ook ingezet voor pump-and-dump doeleinden. Neem adviezen over Solana memecoins daarom niet direct voor waarheid aan, maar voer altijd zelf goed onderzoek uit.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

OKX bereikt mijlpaal met hoogste Ethereum-euro handelsvolume in 24 uur

Thanh Lanh Tran

Polkadot verder in het nauw: daling van 20%

Scott

Balchunas: “Ethereum ETF in schaduw van Bitcoin ETF”

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu